Треньорът на футболния отбор Пари Сен Жермен (ПСЖ) Кристоф Галтие

...
Треньорът на футболния отбор Пари Сен Жермен (ПСЖ) Кристоф Галтие
Коментари Харесай

Треньорът на ПСЖ отива на съд за психологически тормоз и расова дискриминация

Треньорът на футболния тим " Пари Сен Жермен " (ПСЖ) Кристоф Галтие ще бъде изправен пред френския съд в Ница по обвинявания в душевен тормоз и расова дискриминация, оповестява CNN. Той и синът му Джон Валович са били арестувани от полицията на 30 юни.

Ксавие Боном, прокурорът по случая, разгласява фотография в Twitter на служебното прессъобщение по въпроса. По-късно Боном изтри обявата, само че от нея се видя, че делото е планувано за 15 декември.

Историята стартира през април 2023 година с авансово следствие против Галтие и Валович, откакто се появи информация за изказване на треньора, че в предходния му тим - " Ница " - има,,твърде доста черни и мюсюлмански играчи ". Французинът е управител на отбора през сезон 2021-2022, преди да бъде назначен за ментор на ПСЖ.

Предварителното следствие включва диалози с играчи на " Ница ", които са работили с Галтие, както и с шефове и членове на личния състав в клуба. Още през април мениджърът - посредством изказване на юриста си Оливие Мартин - изрично отхвърли обвиняванията, описвайки ги като „ обидни и оскърбителен “.

 Треньорът на ПСЖ отива на съд за психически тормоз и расова дискриминация
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР