Треньорът на Черно море Илиан Илиев даде пространно интервю в

...
Треньорът на Черно море Илиан Илиев даде пространно интервю в
Коментари Харесай

Илиан Илиев: В Левски липсва спокойствието да се работи дългосрочно

Треньорът на Черно море Илиан Илиев даде просторно изявление в предаването на " Домът на футбола ". Сред засегнатите тематики бяха битката за намиране на място в топ 6, претърпените разтърсвания в клуба в края на предишния сезон, отпадането от Купата на България против Левски, както и възможните трансферни проекти на " моряците " в зимната пауза. Илиев реши да обясни и мненията си след мача на " Герена ", като той приказва за персоналния си опит отпред на " сините ".

Борбата за място в топ 6

„ Подотовката за мача с Арда върви обикновено. Някои от играчите са леко разконцентрирани като за финален мач от есенния дял, само че нашата работа е да ги концентрираме. С изключение на контузените всички други са подготвени “.

„ Резултатът е доста значим за настроението ни преди почивката. Не бива обаче да вкараме повече напрежение в съответния дуел. Трябва да го одобрявам като следващия мач, в който би трябвало да търсим оптимално добър резултат “.

„ Няколко тима имат шансове за топ 6. От моя позиция е действително тъкмо тези тимове да се борят за тези места. Ние имахме своя слаб интервал по-рано през шампионата, в случай че ги бяхме спечелили в този момент щяхме да сме доста по-спокойни. Конкуренцията е положителна за българския футбол “.

„ Двубоят против Лудогорец не беше внушителен за нашия жанр на футбол. Не успяхме да развием играта си добре, само че се надявам точката да ни даде значима основа за идващите кръгове. Поздравих момчетата, тъй като изискванията за нас преди дуела в Разград бяха комплицирани и точката е ужасно достижение. Трябва да сме обаче не по-малко съсредоточени против Арда “.

Двубоят с Левски за Купата на България

„ Двубоят против Левски беше изцяло равносилен. Страничните фактори не желая да ги разясня. Загубихме дуела след една групова неточност “.

" Коментарите ми след мача не бяха директна офанзива против треньори, а беше действителна преценка на обстановката в клуба. В Левски липсва спокойствието, с цел да се работи в по-дългосрочен проект. Това го споделям от персонален, тъй като до момента в който си треньор на тима само се приказва за печелене на купи. Това основава едно излишно напрежение “.

Сътресенията в края на предишния сезон

„ Завършихме остарялото състезание и знаете какви разтърсвания имаше. Мислехме, че ще приключим сезона по спокоен метод с моя екип, само че заради разнообразни фактори трябваше да създадем отначало тим. Цели 7 титуляри трябваше да бъдат сменени и това не беше по никакъв начин малко. Направихме добър старт в шампионата, без значение от избрани пропуски във финалната третина на терена. Това, което се случи, даде късмет на доста млади играчи да влязат и да покажат своите качества. Ние пускаме тези играчи и в тежките мачове, тъй като единствено по този метод те ще се развиват ".

" Феновете бяха значима част от новото създаване на тима, те ни поддържаха, с цел да можем да виждам положително отсега нататък. Заключението ни за 2019-а е положително, защото успяхме да победим всички тимове в efbet Лига. Успяхме да запазим точковото си съответствие на същото равнище като предходната година, без значение от изгубените играчи през лятото и това е радващо “.

„ Аз не мога да ни съпоставям с други тимове в шампионата. Локомотив Пд има друг жанр от нас. Ние не постановяваме млади момчета като самоцел. Направихме добър колектив, може би по-сплотен по отношение на предходния сезон след случилото се в края. Изградихме по-конкретен жанр на игра, който е различим в съвсем всеки един мач. Ние сме тим, който желае да води играта и да господства с топката. Имаме своите неща за възстановяване, несъмнено “.

Трансферни проекти

„ Нашата юношеска школа се оправя отлично в това да ни дава с положителни млади футболисти. Тези играчи работят крепко, само че има някои, които би трябвало да се стараят още повече, защото нищо не идва безплатно. Като клуб нямаме фикс концепция да сме на мястото на други тимове. Имаме потребност от несъмнено укрепване в някои линии, само че желаеме да се подсилим с качество, а не количество “.

„ Факт е, че на мястото на тримата ни нападатели нямаме подготвени заместници. Това обаче важи и за всеки един тим. Никой тим няма да е същия без трима титуляри. Има обаче и много опитни играчи, които се очакваше да са водещи фигури през есента, а те бяха в сянка през целия полусезон. Тези неща ще кажа персонално на съответните футболисти “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР