Тръмп планира да пропусне първия републикански първичен дебат за 2024 г.

...
Бившият президент Доналд Тръмп сега планира да пропусне първия републикански
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп сега планира да пропусне първия републикански президентски дебат за 2024 г., който ще се проведе следващата седмица в Милуоки, според източници, запознати с планирането.

Бившият президент, който намекна, че този път ще остави сцената на дебата на опонентите си, вместо това седна за предварително записано интервю с бившия водещ на Fox News Тъкър Карлсън, което може да се проведе по време на дебата, според източници, запознати с планирането. Времето за излъчване на интервюто Тръмп-Карлсън все още не е финализирано, според източниците.

В момента се водят дискусии между кампанията на Тръмп и Тъкър Карлсън за това кога и къде ще се проведе предварително записаното интервю с лидера на Републиканската партия, според други източници, запознати с дискусиите. Профилът на Карлсън в социалните медии на X е една от основните опции, но платформата на социалните медии не е потвърдила.

Ню Йорк Таймс и Вашингтон Пост.

В средата на юли Тръмп намекна, че не е склонен да дебатира, като каза на „Sunday Morning Futures“ на Fox News: „Когато имаш голяма преднина, не го правиш.“

>

„Вие водите хората с 50 и 60 точки... защо ще провеждате дебат“, каза той. „Всъщност не е честно. Защо бихте позволили на някой, който е на ниво 0, 1, 2 или 3, да ви засипва с въпроси?"

Проучване на CBS News, публикувано в неделя, показа, че Тръмп има най-голяма преднина пред съперниците си републиканци. Тръмп водеше с 62% от анкетираните, като губернаторът на Флорида Рон ДеСантис е на второ място с 16%, а всички останали са с едноцифрено число. 

Карлсън напусна Fox News дни след като кабелната мрежа постигна споразумение за $787,5 милиона с Dominion Voting Systems. Технологичната компания за гласуване заведе дело срещу кабелния новинарски гигант през март 2021 г., обвинявайки го в съзнателно излъчване на неверни изявления, в които се твърди, че Dominion е помогнал за фалшифицирането на президентските избори срещу Тръмп през 2020 г. Dominion посочи 20 излъчвания, които според него са клеветнически, включително ян. 26, 2021 г., епизод от шоуто на Carlson с участието на основателя на MyPillow Майк Линдел.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР