Трагедиите в областта на руската отбрана не спират. Разработчикът на

...
Трагедиите в областта на руската отбрана не спират. Разработчикът на
Коментари Харесай

Поредна смърт на висш служител на отбраната в Русия: Почина създателят на ракетите Калибър

Трагедиите в региона на съветската защита не стопират. Разработчикът на ракетите " Калибър " - Павел Камнев, е умрял на 86-годишна възраст, оповестяват съветски медии.

Камнев е теоретичен шеф на концерна за аерокосмическа защита " Алмаз-Антей " и е взимал интензивно присъединяване в създаването на доста ракетни системи. Той е създател на повече от 20 изобретения, в това число и на класа съветски крилати ракети " Калибър ", които даже сега се употребяват от съветските сили във войната в Украйна.

Камнев е притежател е на ордена " За заслуги към Отечеството ". Преди е заемал поста на общоприет шеф на отбранителното конструкторско бюро " Новатор ".

Той е третият почитан чиновник в региона на защитата, който умира за последните две седмици. На 25 декември умря Алексей Маслов - специфичен представител за военно-техническо съдействие в " Уралвагонзавод ", който е най-големия съветски производител на танкове. Смъртта му пристигна два дни, откакто президентът Владимир Путин анулира своя аудиенция в завода.

Ден по-рано в Санкт Петербург - 67-годишният основен изпълнителен шеф на " Адмиралтейски корабостроителници ", най-старото и едно от най-големите корабостроителни предприятия в Русия. Той е разработчикът на съветските ракети-носители " Ангара "

Developer of Kalibr rockets Pavel Kamnev died in Russia.

He was the developer of Kalibr rockets and scientific director of the Russian aerospace defense company " Almaz-Antey. "

Too bad he didn`t live until his trial.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР