Френският лидер призова страните от ЕС и НАТО да доставят

...
Френският лидер призова страните от ЕС и НАТО да доставят
Коментари Харесай

Макрон посочи, че ще прати армия в Украйна, ако Русия стигне твърде далеч

Френският водач прикани страните от Европейски Съюз и НАТО да доставят повече оръжия на Киев

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че в случай че съветската войска стигне „ прекомерно надалеч “, не изключва страната му да се намеси във войната в Украйна, съобщи Le Figaro. Той въпреки всичко изрази вяра, че няма да се стигне до този сюжет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Френският водач, който към този момент изрази подготвеност в даден миг да изпрати свои войски в Украйна, беше запитан през днешния ден дали Франция ще влезе във война с Русия. „ Надявам се, че няма да се наложи да влизаме във война “, сподели Макрон.

„ Украйна беше нападната от Русия и в един миг би трябвало да успеем да разубедим Русия да продължи напред. В Украйна суверенитетът и териториалната целокупност на тази страна са застрашени. Но върховенството на закона, нашите общи правила, също са изложени на риск. Ако допуснем това в Украйна... законът на мощния, то не можем да бъдем в сигурност. Това се случва на 1500 километра от нас “, сподели още Макрон.

„ Франция не е военна, а мирна мощ. Но в случай че желаеме да има мир, би трябвало да го пазим. Ето за какво би трябвало да се въоръжаваме и би трябвало да може да разубедим нашите съперници от време на време. Те би трябвало да знаят, че в случай че отидат прекомерно надалеч и застрашат нашата сигурност и ползи, то може да се намесим “, съобщи Макрон.

Френският водач прикани страните от Европейски Съюз и НАТО да доставят повече оръжия на Киев. Той уточни, че също по този начин западните страни би трябвало да са подготвени да „ работят “, в случай че в даден миг руснаците отидат прекомерно надалеч.

Пълномащабната война, която Русия стартира непредизвикано против Украйна през февруари 2022 година, към този момент продължава трета година.

" Очевидно е, че Еманюел Макрон обича да се прави на боен водач. На първо място, в края на февруари той предложи изпращането на френски войски да не бъде " изключено в динамичността " на обстановката ", се споделя в обявата.

Изданието напомня и думите на Макрон от 2 май, когато той още веднъж съобщи, че не изключва опцията за изпращане на войски от Европа в Украйна.

Днес Макрон съобщи още, че " се надява с всички сили ", че няма да се наложи Париж да се включи във военни дейности.

Ако желаеме мир, би трябвало да го защитим. Затова би трябвало да се въоръжим и по тази причина би трябвало да бъдем възпиращ фактор и да бъдем безапелационни за нашите съперници, като им споделяме: " Ако отидете прекомерно надалеч и застрашите нашите ползи и сигурност, тогава не изключвам интервенция ", сподели Макрон.

 

Той акцентира, че суверенитетът и териториалната целокупност на Украйна са застрашени, само че в това време върховенството на закона и общите правила също са под опасност.

 

" И в случай че оставим всичко както е в Украйна, тогава ще победи правото на най-силния. А ние не можем да бъдем в сигурност, тъй като това се случва на 1500 км от нас... Така че нашето бъдеще и нашата сигурност са заложени на карта в Украйна ", заключи френският президент.

 

Еманюел Макрон сподели, че в някакъв миг европейците би трябвало да са подготвени да спрат Русия да продължи напред в Украйна, само че най-искрено се надява, че " няма да ни се наложи да водиме война ".

 

Алиансът НАТО уточни, че няма да изпраща свои бойци на земя. Киев също акцентира, че желае оръжия, а не западни бойци. Макрон не посочи какво значи „ прекомерно надалеч “ и при какъв сюжет френската войска ще се намеси директно. Според анализатори това ще се случи, в случай че Киев и Одеса бъдат в непосредствена заплаха.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР