Този дрон с крила от оризови бисквити може да бъде

...
Този дрон с крила от оризови бисквити може да бъде
Коментари Харесай

Създават дронове с конструкция от ядливи части


Този дрон с крила от оризови бисквити може да бъде изяден от хората
(снимка: Jun Shintake)

Необикновени „ ядливи ” роботи могат да решат казуса с обезпечаване на хранителни запаси за хора, които се намират в труднодостъпни региони, без храна и вода. Учени от Япония и Швейцария работят в тази посока и към този момент са съумели да основат първообраз на дрон, чиито крила могат да бъдат съвсем изцяло изядени.

Експерименти с сходна концепция се правят от учени в Японския университет по електрокомуникации и Федералното политехническо учебно заведение в Лозана (Швейцария), заяви Nikkei Asian Review. Според откривателите, наборът от задания, решавани благодарение на ядливи роботи, не би трябвало да се лимитира единствено до избавителни интервенции.
още по темата
Прототипът, основан от учените, има крила с обсег 700 мм, направени от оризови бисквити, комбинирани с желатин. Устройството може да лети със скорост до 10 м/сек и да носи до 80 г вода, а хранителната стойност на крилете му е 300 калории.

В бъдеще разработчиците имат намерение да основат дронове, които ще се състоят от 75% ядливи детайли, до момента в който сега този индикатор не надвишава 50%. В резултат, всеки подобен дрон ще доставя над два пъти повече храна в зоната на бедствието от обичайния. Нивото от 75% ядливи детайли не е границата – с течение на времето учените желаят да го приближат до 100%.

В същото време текат разработки за потребление на ядливи структурни детайли в индустриалните роботи, защото при производството на храни железни частици от софтуерното съоръжение могат да попаднат в крайния артикул и това съставлява опасност за здравето на потребителите.

Затова учените оферират да се стартира със подмяна на металните манипулатори на роботите, които са в директен контакт с хранителни артикули, с желатинови. Те са безвредни от позиция на следствията за здравето на клиентите и могат да се ръководят с пневматично задвижване.

Добавянето на сол към състава на желатина разрешава да му се придадат проводими свойства и в този случай към този момент е допустимо да се премине от обемисти пневматични задвижвания към по-компактни електрически.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР