Той призова българите в чужбина да останат в страната, в

...
Той призова българите в чужбина да останат в страната, в
Коментари Харесай

Зам. министър Дойков: Няма планове за изпращане на самолет, който да прибере българи от чужбина

Той прикани българите в чужбина да останат в страната, в която са сега

Към момента няма проекти за изпращане на аероплан, който да прибира наши съграждани от чужбина. Това сподели в предаването " Здравей, България " заместник-министърът на въшните работи Петко Дойков.Той добави, че такава опция ще се преценя взависимост от обстановката в съответната страна.

„ Ситуацията в Европа продължава да бъде извънредно динамична и комплицирана. Редица страни афишират изключително състояние или вкарват по-строги правила за напредване. От тази заран Германия затваря своите граници с Франция, Швейцария и Австрия. Имаме няколко сполучливи случая на наши съграждани, които са се върнали у нас. Те ми дават вярата, че системата работи добре. Оказва се нужда от подпомагане. Имаме 25 български тира, които са деблокирани от словенско-италианската граница. Те пътуват към България ", посочи Дойков.

По думите му ситуацията продължава да бъде мъчно прогнозимо, а обстановката се трансформира доста бързо. Той напомни, че от нощес Сърбия също разгласи изключително състояние, като няма да позволява непознати жители на своя територия.

Заместник-министър Дойков прикани българите да не пътуват в чужбина, в случай че не е е необходимо. „ В сходна обстановка мисля, че българите да си останат в страните, в които са ", сподели още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР