Той призна, че офанзивата изостава от графика, но настоя, че

...
Той призна, че офанзивата изостава от графика, но настоя, че
Коментари Харесай

Киев призна, че контранастъплението изостава от графика, но това било по план

Той призна, че офанзивата изостава от графика, само че настоя, че " не е смутен " от това, тъй като тя се развива по проект. " Погрешно е да се счита, че всяко контранастъпление безусловно би трябвало да бъде бързо ", добави Резников.

Той изброи няколко аргументи, заради които офанзивата напредва по-бавно от предстоящото.

" Нещата опират до противовъздушна защита. Опират и до това, че имаме доста дълга фронтова линия. А против себе си имаме многоброен зложелател. В последна сметка това е война, а не компютърна игра. Нашите генерали, нашите командири виждат действителната обстановка на бойното поле. И дано още един път да повторя: най-ценното за нас е животът на нашите бойци ", сподели Резников.

Той добави, че ситуацията на южния фронт се усложнява главно поради минните полета, заложени от съветските войски, които са имали време да приготвят защитата си. Украинските сили е трябвало да прибегнат до разминиране на ръка, с цел да си проправят път през мините, сподели Резников.

" Налага се да използваме нашите военни, нашите сапьори, с цел да разминираме и да проправим коридори за същинско настътапателно напредване, само че това става доста постепенно ", съобщи министърът. Той добави, че предприемането на едновременни дейности на разнообразни места ще обърка съветските войски и по този начин те няма да могат да отгатнат кое ще бъде основното направление на украинската контраатака.

Русия продължава да нападна основни украински хранилища за зърно, нанасяйки удари по украинския пристанищен район Одеса и дунавските пристанища покрай румънската граница. По данни на районната военна администрация минимум седем души са били ранени при офанзивите в Одеса. На двама ранени е оказана здравна помощ на място, а други петима са откарани в болница.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР