той показа писмо, изпратено след срещата му с премиера Петков

...
той показа писмо, изпратено след срещата му с премиера Петков
Коментари Харесай

Караджов: Петков заяви строежът на АМ ”Хемус” да се довърши от същите фирми, които са крали пари

той сподели писмо, изпратено след срещата му с премиера Петков и министрите Бойко Рашков и Асен Василев по отношение на градежа на Автомагистрала " Хемус ". По думите на Караджов министър председателят е декларирал градежите да се довършат от същите компании, за които Бойко Рашков твърди, че са крали пари.

" Веднага след тази среща ни се изпраща протокол със задания, които ни се спускат от премиера. Първо - основава се работна група сред МФ и Министерство на регионалното развитие, която има задача да създаде проектозакон под надпис " Да приключим откраднатата автомагистрала ", който важи на всички лотове на Автомагистрала " Хемус " и има следните задания - да разреши дотъкмяване на строителните действия при изискванията на подписаните контракти и след частична индексация, без новото управление на АПИ, Министерство на регионалното развитие или МФ да носи наказателна отговорност за белите на ГЕРБ.

.
Източник: стопкадър, Българска национална телевизия

Караджов повтори, че мотивът за абсурда Министерски съвет в сряда е бил проектобюджетът, импортиран в дневния ред директно преди началото на съвещанието: " Това явно по-късно денем е преляло чашата на управлението на Има Такъв Народ, тъй като такива случаи имаше доста преди този момент. Дълги месеци имаше случаи на липса на почит, на тъпчене на разпоредбите и липса на правила "

Караджов удостовери, че Има Такъв Народ, ще поддържат обществените елементи на бюджета за пенсии, за уязвими групи, за хора с ниски приходи, за бензина - всички тези ограничения ще бъдат подкрепени.

Той разяснява и писмото с поисканите милиарди за Министерство на регионалното развитие:

" В писмото, което по този начин беше зарадвало депутатите от Промяната, се споделя: Министерство на регионалното развитие съггласува поректа за решение на Министерски съвет. В жълтото е " съгласува бюджета ". Никой в никакъв случай не е поставял условия, а изпод е записано за какво има потребност от тези пари "

Хващаме се за думата и това е еснафщина - но желал ли ги е, не ги ли е желал. Аз съм подписал писмо от съгласувателната процедура, която върви сред всички министерства. В него съм описали всички дефицити, които са се появили в нашия бюджет и аргументите за тях ".

" Една от лъжите, която се тиражира е, че съм желал да налея пари в крадливите филми които строят по инхаус контракти ", разяснява Караджов

" Не съм платил нито една стотника по контракти за ин хаус. Второ - на 31.01 съм изпратил писмо до министър-председателя, до Василев и до Бойко Рашков, който не знаел защо става въпрос ", сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР