От прокуратурата посочват, че Бонзов не е взел необходимите мерки

...
От прокуратурата посочват, че Бонзов не е взел необходимите мерки
Коментари Харесай

Инцидентът с детето на Явор Божанков: 10 000 лева гаранция за соб...

От прокуратурата показват, че Бонзов не е взел нужните ограничения за сигурност, планувани в надлежните правилници, наредби или указания и позволил достъп до тях, съобщи NOVA.

Мъжът в притеглен като обвинен за това, че на 12 май, държал огнестрелно оръжие и муниции (револвер марка Smith & Wesson, модел Mercury, диаметър 357 магнум и пет бойни патрона с диаметър 38 Special, сложени в същото огнестрелно оръжие), законно притежавани. Мъжът не е взел нужните ограничения за сигурност и е позволил достъп до тях на 11-годишно дете, като не е подхванал ограничения за недопускане на пострадване на дете на 12 години.

 

Деянието съгласно прокуратурата е осъществено в нарушаване на член 59, алинея 1 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения. Този член от закона планува лицата, получили позволение за придобиване, предпазване, носене и приложимост на огнестрелни оръжия и муниции за тях да подхващат ограничения за недопускане на злополуки или пострадвания при използването им.

 

 в Арбанаси, по време на рожден ден. Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.

 

Бонзов отхвърли коментар, а бранителите му обявиха, че към момента е прекомерно рано, за каквито и да е разбори, защото следствието е в начална фаза, а балистичните експертизи, към момента не са подготвени.

На празненство за рождения ден на дамата на Димитър Бонзов, 11-годишното дете на депутата Явор Божанков простреля в крайници 12-годишната си вуйна.

 

" Малкият демон. Всеки на наше място би мисли по този начин. Може много бързо и неуместно да загубим тези, които обичам. И двете потърпевши деца са от нашето семейство ",.

 

" Раненото дете е сестра на моята брачна половинка. Рожденият ден е на майката на друго дете. Нашите деца са съученици, вървят в едно учебно заведение в един и същи клас ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР