Той е собственик на най-скъпия жилищен имот в САЩ, но

...
Той е собственик на най-скъпия жилищен имот в САЩ, но
Коментари Харесай

Милиардер плати 100 млн. долара за имение във Флорида

Той е притежател на най-скъпия жилищен парцел в Съединени американски щати, само че продължава да разраства своята империя. Хенджфонф мениджърът Кен Грифин е платил 99.13 млн. $ за имение в Палм бийч, Флорида, което се намира в съседство с различен парцел, който той към този момент има, осведоми Palm Beach Daily News.

Притежаваното по-отдавна имение от Грифин към този момент е най-големият дом в Палм бийч.

Баснословната цена, платена за новия парцел с повърхност от 2 500 кв. м, е втората най-висока, плащана в миналото в Палм бийч.

Смята се, че милиардерът към този момент е платил минимум 350 млн. $ за земя там от 2012 година насам, съгласно Real Deal.

Общата стойност на по-големите му имотни покупки по света, включително в Ню Йорк, Флорида, Чикаго и Лондон, е над 700 млн. $, съгласно Bloomberg.

Най-новата облага на Грифин в Палм бийч е проектирана и обзаведена от архитекта Питър Марино и е в полинезийски жанр с въздействие от Бали. Имението е издигнато през 2000 година

Продавачът е Франк Маккорт - милиардер вложител и някогашен притежател на бейзболния тим Лос Анджелис Доджърс.

Маккорт купи парцела през 2017 година за 77.06 млн. $ и осъществя близо 29% облага след договорката с Грифин.

Към къщата има близо 4 акра земя, както и близо 100 м плажна линия.

През януари Грифин още веднъж влезе в новините, откакто заплати 238 млн. $ за многоетажно жилище в нова постройка в Манхатън.

Тази цена счупи предходния връх за най-скъпа жилищна договорка в Съединени американски щати, който принадлежеше на Бари Розенстийн, който заплати 147 млн. $ за имение в Източен Хамптън през 2014 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР