Това стана ясно днес от интервю на проф. Вили Лилков

...
Това стана ясно днес от интервю на проф. Вили Лилков
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да подкрепи Вили Лилков

Това стана ясно през днешния ден от изявление на проф. Вили Лилков по Нова телевизия.

Днес записваме обединението „ Синя София “. Тя е от няколко партии, ще имаме листа от общински съветници и ще предлагаме районни кметове. Финално успяхме да съберем доста първокласен екип. София пораства, само че не се развива, не е град от европейска големина, сподели десният претендент за кмет на София.

„ Нашите съперници са проблемите на София. Притеснява ме, че слушам странни тези за София и лековато говорене за проблемите ѝ. Очаквам да влезем в сериозен диалог за тези проблеми. Очаквам от ГЕРБ претендент, който надали ще може да предложи рационална смяна – на статуквото. За 18 години се видя какво могат да създадат. В столицата бяха актуализирани доста територии и се направиха доста неща, само че от позиция на дълготрайните цели, София се намира в песимистична позиция “, разяснява той.

По думите му през днешния ден ще има среща със Съюза на архитектите, с цел да изясни инфраструктурните си цели. А „ Топлофикация “ дефинира като значим проблем. „ Задълженията надвишават милиард, кой заплаща тези пари? Години наред не се прави рационализация. Съотношението сред топлоенергията и тока е 5,2:1. Не се приказва за когенерация. За да се понижат отговорностите, би трябвало да се усили делът на електрическата енергия. Това допуска сериозна рационализация. От държавни дотации към вложения – би трябвало генерална промяна на политиката “, акцентира Лилков.

Според него за 8 години 28 млн. е платила Столична община за изгаряне на RDF гориво и за превоз. „ 6,6 млн. км е пробегът на тежкотоварните камиони. Сред моите цели е доизграждане на метрото, както и вътрешноквартален превоз, основаване на бързи пътни връзки със северните територии и съществени условия при градежите на нови здания “, съобщи той.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР