Това ще помогне в борбата със замърсяването на околната средаУпотребеното

...
Това ще помогне в борбата със замърсяването на околната средаУпотребеното
Коментари Харесай

Ford ще използва отпадъци на McDonald’s в авточасти

Това ще помогне в битката със замърсяването на околната среда

Употребеното кафе на McDonald’s ще се употребява за произвеждане на авточасти
(снимка: CCO Public Domain)

Ford и McDonald’s оповестиха партньорство, в границите на което автопроизводителят ще стартира да употребява отпадъците от кафе на McDonald’s за произвеждане на авточасти, като корпуси на фарове и други вътрешни и външни съставни елементи на колите .

По този метод колите на Ford освен ще станат по-зелени – частите с добавено кафе ще бъдат с 20% по-леки от обичайните, заяви Engadget. Ford към този момент употребява в производството разнообразни екологични първични материали, като соя и дървесна маса.

Изразходваните зърна кафе са добавени в еко-списъка, откакто проучвателен екип на Ford откри, че те могат да бъдат употребявани за произвеждане на много дълготраен материал. За задачата отпадъците от кафето би трябвало да се нагряват до високи температури с ниско наличие на О2 и да се смесват с пластмаса. Полученият материал е гранулиран и може да се употребява за формоване.
още по тематиката
Тестовете демонстрират, че новият материал има доста по-добри топлинни свойства от потребления сега. Освен това технологията ще разреши на Ford да спести 25% от силата в процеса на леене.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР