Това пише германското списание "Шпигел", позовавайки се на поверителен доклад

...
Това пише германското списание "Шпигел", позовавайки се на поверителен доклад
Коментари Харесай

Поверителен доклад: НАТО не може да спре руско нападение

Това написа немското списание "Шпигел ", базирайки се на конфиденциален отчет на алианса, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

"Способностите на НАТО за оказване на логистична поддръжка на разширената му територия е атрофирала след края на Студената война ", се споделя в отчета.

Няма задоволително гаранции, че даже силите за бързо реагиране на НАТО ще бъдат в положение да реагират бързо и, в случай че се наложи, за нескончаем интервал, пишат създателите на отчета, до който немското списание е получило достъп.

Предстои документът да бъде разискван от министрите от НАТО. Той разказва организация, която не може да възпре възможна съветска военна експанзия, най-вече заради разпръснатата командна конструкция, се споделя в фрагменти от публикацията на сп. "Шпигел ", която ще излезе на следващия ден.

Слабостта на НАТО тормози изключително балтийските и скандинавските страни, съседи на Русия.

"Знаем, че би трябвало да приспособяваме и модернизираме алианса и командните структури ", декларира пред "Шпигел " норвежката министърка на защитата Ине Ериксен Сьорайде.

През март тази година президентката на Литва Далия Грибаускайте към този момент изиска основаването на значим команден център на НАТО на източния фланг на организацията поради "нарастващата опасност от Русия ".

Отношенията сред Москва и НАТО се утежниха значително след анексирането на Крим през 2014 година и след началото на спора с проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Страните от алианса взеха решение още веднъж да слагат войските си в положение на подготвеност. Силите за бързо реагиране на НАТО бяха увеличени повече от двойно, достигайки 40 000 души. Тази година НАТО ускори и военното си наличие в Източна Европа, разполагайки четири батальона в Литва, Латвия, Естония и Полша.

"Силите на НАТО от десетилетия не са били толкоз добре готови и толкоз подготвени за разпололагане ", реагира говорителката на алианса Оана Лунджеску, само че отхвърли да разяснява информацията на "Шпигел ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР