Това, което става с Великобритания, играе отрезвяваща роля за всякакви

...
Това, което става с Великобритания, играе отрезвяваща роля за всякакви
Коментари Харесай

Емил Радев: Ставащото в Румъния ни дърпа назад за Шенген

Това, което става с Англия, играе отрезвяваща роля за всевъзможни сепаратистки придвижвания в Европейския съюз. Това мнение изрази пред БНР евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев.

Виждаме, че и тези, които желаеха Брекзит във Англия, сега също са изправени пред доста тежка обстановка, тъй като това касае и жителите на Англия в Европейски Съюз, митническа, данъчна политика, бизнеса. В момента още не е ясно, откакто Англия стане трета страна, дали ще подписва съглашения вид "ЕС – Канада ", по какъв начин ще продължи свободното придвижване на жители, ще се вкарват ли визи. Всичко това е доста стресово както за жителите на Европейски Съюз, по този начин и за жителите на Англия, и изключително за бизнеса, съобщи Радев.

Преходният интервал по Брекзит следва да завърши най-късно до 31 декември 2020 година, подсети той. Днес министрите на външните работи и по европейските въпроси на страните от Европейския съюз ще разискват напредъка в договарянията с Англия за преходния интервал след Брекзит. Заседанието ще ръководи българският външен министър Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила.

В коментар по тематиката "Шенген " Радев посочи, че ставащото в Румъния играе доста неприятна смешка на България, тъй като вървим в пакет с Букурещ.

Много ще е скъпо единствено една от двете страни да влезе в Шенген. Това, което става с върховенството на закона и независимостта на правосъдната система в Румъния, за жалост, ни дърпа обратно и нас. Винаги влизането ни в Шенген е било обвързано с Механизма за съдействие и инспекция. И макар, че България се оправя чудесно – нашият отчет беше доста добър, това, което сега става в Румъния, слага под въпрос общото влизане на двете страни в шенгенското пространство. Въпросът стана доста политически, сподели още Емил Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР