Това каза по БНТ проф. Светлана Велизарова. Ето какво още

...
Това каза по БНТ проф. Светлана Велизарова. Ето какво още
Коментари Харесай

Проф. Светлана Велизарова: Омикрон се е появи, след като вирусът попадна в хора с ХИВ

Това сподели по Българска национална телевизия проф. Светлана Велизарова. Ето какво още изясни тя:

Всеки вирус, до момента в който доближи до всички, които не са боледували, няма да спре. Микросветът има собствен ход. Ако върви това ниско равнище на имунизация, ще има 6, 7, 8 и т. н. талази. Ние имаме ниска имунизационна просвета. Вероятността тук да стартира да циркулира наша си разновидност, е доста евентуална.

Родителите са тези, които заразяват по-малките деца. Трансмисията е противоположна. При децата болестта протича по-леко. Хората първо имат вяра на интрига. Егоистичното им виждане е, че даже да са коронавирус, щом са добре, могат да си вървят напред-назад. В хората към нас няма убеждението, че това е верния път и няма възприятието за общественост. Ще минем по сложния път, доста умрели, доста заразили се.

Тестването на учениците трябваше да стартира доста по-рано, при втората вълна. Щяхме да сме наясно каква е заболеваемостта по възраст. И започнаха едни митинги. В учебна възраст боледуват деца, които са със затлъстяване. Това е водещ фактор.

Този вирус е като морбили - в случай че не се си се разболял, се разболяваш.

Математикът Лъчезар Томов, математик:

Всяка една зараза постила пътя за идната. Омикрон наподобява доста по-заразен. Той може до 1 месец да е доминантен в Европа и света. Нека всички, които са с втора доза, да минават към трета. Време е да спрем с играта на риск. Съветът ми е всички да помислят за имунизация. Няма условия за елементарно изгубване на епидемията. Този свят сме го построили върху имунизацията. Умират и младежи. Има възпитаници, които изгубиха родител. Трябва да започнете да мислите за другите, с изключение на за себе си. Тестовете на учениците не са ефикасни. Това, че няма положителен тест, не значи, че няма болест.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР