Това е Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 - един

...
Това е Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 - един
Коментари Харесай

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 – Робот прахосмукачка с много функции и достъпна цена

Това е Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 - един от най-предпочитаните домашни смарт почистващи помощници все още в България. В първата част на ревюто, което му посвети, разбрахме доста за дизайна, употребяваните материали и окомплектовката на устройството.

Разбрахме какви други модели предлага новата Vacuum Mop серия и каква е разликата сред тях. Споделихме с вас и първите си усещания от функционалностите с които разполага Mi Robot Vacuum Mop 2.

Изтъквайки какво ни харесва в тях и какво не. В случай че сте пропуснали да прочетете въпросната първа част на ревюто ни, можете да я откриете като кликнете върху фотографията по-долу.

А в този момент идва ред да продължим с останалите забавни неща във Vacuum Mop 2, които открихме във времето в което го тествахме. Като тестванията ни включваха общоприетото изсъхнало разчистване (прахосмукачка), където устройството предлага 4 режима на работа и мокрото разчистване (моп) където режимите са 3.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 - Мобилност
Един от постоянно срещаните проблеми, от които се оплакват притежателите на роботи прахосмукачки е заклещването на по-високи килими и други трудности.

Xiaomi са решили този проблем при Mi Robot Vacuum Mop 2, като са интегрирали в долната му част огромни колела със специфичен пружиниращ механизъм.

По този метод роботът без проблем преодолява трудности, даже с височина от два сантиметра. Тук ще отбележим също по този начин, че колелата са с гумена обшивка и грайфер. Те подсигуряват доста по-добро сцепление и респективно опция за нанагорнище на трудности.

Теста ни демонстрира, че колелата не се пързалят по влажен ламинат или плочки. Нещо което също е постоянно срещан проблем, от който се оплакват потребителите на сходен вид почистващи устройства.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 - Моп функционалност
За разлика от предходни генерации почистващи роботи на Xiaomi, където резервоарът с вода беше в самото главно тяло на устройство, тук водата се сипва непосредствено в приставката.

Определено много по-удобно и практично решение. Тук има гумена запушалка, в която се цялостни с до 250мл вода, а навътре в структурата стои система от маркучи, които разпределят течността по продължение на текстилената постеля, която се закрепва в долната част на устройството.

Постелката е с велкро механизми за закачване и може елементарно да се почиства откакто се замърси. Тестовете ни демонстрират, че коефициентът на потребно деяние при разчистване с моп функционалността на Mi Robot Vacuum Mop 2 е доста висок.

Дори очевидно нечисти повърхности се почистват добре. Тази функционалност е ужасно решение за подсушаване на бани с неприятна вентилация, при които влагата по земята основава предпоставки за появяването на плесен.

Свързване към смарт телефон
Как става активирането на Xiaomi Vacuum Mop 2 и по какъв начин следствие да го управлявате. Първоначално би трябвало да инсталирате на смарт телефона или таблета си приложението Xiaomi Mi Home.

След това за време сред 3 и 7 секунди, би трябвало да натиснете двата бутона (за активиране и връщане) в горната част на корпуса. В този миг прахосмукачката прави местна мрежа, към която да свържете смарт телефона си. Като нещо значимо - авансово той би трябвало да е обвързван към 2.4GHz Wi-Fi мрежа. Друго значимо нещо е, че би трябвало да се намирате покрай робота си.

Вече свързани към приложението, вие имате разполагаем доста разнообразни функционалности, настройки и персонализации. Включително можете да кръстите робота си с име, тъй като той става като част от фамилията ви. И сигурно ще се трансформира в любим на децата и домашните ви животни. Особено на котките, които доста обичат са си лежат возейки се върху такива почистващи роботи...но не постоянно.

Не постоянно, тъй като доста от роботите са прекомерно шумни. Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 за благополучие не е измежду шумните такива. Чрез Mi Home приложението, можете в действително време да следите придвижването и степента на разчистване на жилището си. Почиствайки робота с женски глас ви осведоми какво прави. Така когато да вземем за пример зарядър на батерията му намалее, той ни осведоми, че ще се прибере за зареждане.

Скорост и качество на разчистване
Общите ни усещания от качеството на разчистване на устройството са доста положителни. То съумява да почисти добре даже фуги сред паркет, където множеството други почистващи роботи не съумяват да доближат. Това се дължи на обстоятелството, че косъмчетата на почистващите четки в долната част на Mi Robot Vacuum Mop 2 са с диаметър от едвам 0.1мм. Въпреки това обаче те с задоволително твърди, че да могат да извлекат мръсотията от въпросните труднодостъпни места.

Стандартна приблизително огромна кухня (~10?) се почиства за сред 15 и 20 минути. Като за това време се изразходва към 1/5 от заряда на батерията. В почистването включваме един цикъл изсъхнало и един мокро разчистване, като и двата са с най-високото равнище на разчистване. Един заряд на батерията ви е задоволителен за до 110 минути работ. Или другояче казано - с един цялостен заряд, без проблем ще почистите апартамент с повърхност от 150?

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 - Технически характерности
И в този момент, сигурно има хора, които попитали „ С какво Vacum Mop 2 превъзхожда предшественика си? " Реално даже да вземете предходното потомство на модела Xiaomi Mi Vacum Mop, няма да сбъркате. Но това не значи, че новото по-поколение няма да е по-добрият избор, тъй като то има редица усъвършенствания.

Най-съществените от тях са, че силата на абсорбция на прахосмукачещата функционалност. Тази мощ при японския NIDEC прахосмучещ мотор е пораснала от 2500 паскала 2700 паскала. Обемът на резервоара за вода е с 50мл по-голям, а потенциалът на батерията пък е пораснал от 2600mAh на 3200mAh. Толкова огромен заряд на батерията имаше Pro модела при предходното потомство на робота.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 - Цена в България
Колко коства Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2? Със сигурност е въпрос, отговорът на който интересува множеството от вас, щом сте стигнали до тази част на ревюто ни. В България, в формалният магазин на Xiaomi в Парадайс Мол и в уеб страницата на вносителя, мултифункционалният почистващ робот се продава за към 600 лв..
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР