Тотнъм се разправи с Хъдърсфилд при гостуването си в Западен

...
Тотнъм се разправи с Хъдърсфилд при гостуването си в Западен
Коментари Харесай

"Тотнъм" разгроми новака "Хъдърсфилд", Хари Кейн с рекорд

" Тотнъм " се разправи с " Хъдърсфилд " при гостуването си в Западен Йоркшир и завоюва безапелационно с 4:0 в първи мач от седмия кръг на Висшата лига. Основна заслуга за триумфа на " шпорите " имаше нападателят Хари Кейн, който означи два гола, само че също по този начин пропусна да се разпише още няколко пъти.

A convincing performance from @SpursOfficial...#HUDTOTpic.twitter.com/vZDyrTG6m2
— Premier League (@premierleague) September 30, 2017

Двубоят беляза самобитен връх за нападателя на " Тотнъм ", който означи своя 13-и гол през септември за клубния си отбор и за националния тим на Англия. Подобно достижение досега са правили единствено Лионел Меси през март 2012 година и Кристиано Роналдо през октомври 2010 година

" Той е необикновен, към този момент ми е мъчно да намирам още по-силни думи за него на всеки три дни. Той е деятелен, той е мощен и преносим, необикновен е и играе най-хубавия си футбол ", разяснява Маурисио Почетино след края на мача.


© Reuters

" Трудно ми е да намирам думи за Хари ", сподели мениджърът на " шпорите " Маурисио Почетино.

Двете му попадения на " Джон Смит стейдиъм " докараха сметката му за календарната 2017 година На 36 гола. Повече от него сега има единствено Лионел Меси, който е отбелязал 43.

Очакванията за дуела бяха за сигурен триумф за " Тотнъм ", който под управлението на Почетино не среща никакви проблеми с новаците. След идването на аржентинеца отпред, " шпорите " бяха спечелили 55 точки против отбори, които одеве са влезнали във Висшата лига – най-вече от всички други в дивизията.

Кейн откри резултата в 9-ата минута, откакто се разписа след независима акция. Киърън Трипиър пресече дълго подаване в центъра, Кейн напредна и с удар в близкия ъгъл на вратаря Льосъл откри – 0:1.

Голът на нападателя значеше, че той към този момент се е разписал против 25 от общо 26-те тима, против които се е изправил във Висшата лига. Кейн не съумя да порази мрежата само на " Кардиф ".

Домакините от " Хъдърсфилд " не можаха да реагират по най-хубавия метод след ранното попадение и до момента в който се усетят позволиха още един гол, дело на Бен Дейвис. Защитата на " териерите " не се провежда добре топката попадна в уелсеца и той от няколко метра удвои задатъка на гостите.

 Кейн бележи втория си гол в мача.
© Reuters

Кейн бележи втория си гол в мача.

В 23-ата минута резултатът към този момент беше 3:0 след ново попадение на Хари Кейн. Нападателят получи прекрасен пас отдясно от Трипиър, финтира двама бранители и с доста мощен удар с левия крайник вкара втория си гол в мача.

След почивката " Тотнъм " смъкна оборотите, като към този момент нямаше потребност да атакува непрекъснато. Маурисио Почетино направи няколко промени, като даде отмора на някои от основните си играчи.

В последната минута на добавеното време резервата Муса Сисоко означи четвърти гол и оформи крайния резултат. Попадението беше първо за французина с екипа на " Тотнъм ", откогато той мина на " Уайт харт лейн " през предишното лято.

" Шпорите " събраха 14 точки и се подредиха зад водачите " Манчестър сити " и " Манчестър юнайтед ", които имат по 16 до изиграването на мачовете си по-късно денем. Тимът от Северен Лондон игра доста безапелационно и приключи с 14 шута, а домакините от " Хъдърсфилд " насочиха единствено един прецизен изстрел по посока мрежата на Юго Лорис.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР