Топлофикация-Габрово ЕАД е подала заявление в Комисията за енергийно и

...
Топлофикация-Габрово ЕАД е подала заявление в Комисията за енергийно и
Коментари Харесай

Топлофикацията в Габрово поиска да спре дейността си

" Топлофикация-Габрово " ЕАД е подала заявление в Комисията за енергийно и водно контролиране за преустановяване на издадените от регулатора лицензии за активността " произвеждане на електрическа и топлинна сила " и за " транспорт на топлинна сила ".  Заявлението е подадено на 15 август в края на работния ден, заяви КЕВР.

Като претекст за преустановяване на лицензиите е посочена техническата неспособност на сдружението за осъществяване на лицензионната активност. Решението за преустановяване на лицензиите е взето на извършено съвещание на Съвета на шефовете на " Топлофикация-Габрово " ЕАД от 2 август.

От КЕВР прецизират, че заявката не е съображение за прекъсване на инспекцията, която регулаторът следва да извърши в " Топлофикация - Габрово " ЕАД. В хода й ще бъдат открити обстоятелствата и събитията, които съгласно сдружението, не му разрешават да продължи да топлоснабдява клиентите си.

Резултатите от инспекцията на " Топлофикация-Габрово " ЕАД ще залегнат в претекстовете на идното решение на регулатора.

Припомняме, на 15 август Министерството на енергетика разгласи, че ще предложи на община Габрово различно прекосяване на природен газ като метод за отопление за идния зимен сезон , както и монтиране на термопомпи. Освен спомагателни ограничения за идния отоплителен сезон, ще се търсят дълготрайни решения.

На брифинг, отдаден на проблемите на габровчани с " Топлофикация ", стана ясно още, че специалисти на Министерство на енергетиката ще влязат на инспекция в сдружението . КЕВР също ще вземат участие в инспекцията , само че съгласно статута им на самостоятелен регулатор.
 Енергийният министър запретна ръкави да избавя топлото на Габрово
Енергийният министър запретна ръкави да избавя топлото на Габрово

Асен Василев дава 1 - 1.5 млн. лева на община Габрово
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР