Томас Мертенс, председател на постоянната комисия за ваксинация в Германия,

...
Томас Мертенс, председател на постоянната комисия за ваксинация в Германия,
Коментари Харесай

В Германия разчитат на одобрението на руската ваксина

Томас Мертенс, ръководител на непрекъснатата комисия за имунизация в Германия, изрази вяра, че съветската ваксина против новия „ Спутник V “ ще премине процедурата за утвърждение от Европейския съюз, оповестява телевизионният канал ARD. Съгласно думите му, Русия е предоставила на европейския регулатор „ всички нужни данни “ за препарата, въпреки досега за нея да са оповестени единствено няколко проучвания в медицински списания, съобщи организация Фокус.
Според съветския фонд за директни вложения Москва е подала документи за утвърждение на „ Спутник V “ преди две седмици. Мертенс приветства хода: „ Ще се веселя доста, в случай че тази ваксина ни даде опция да разтеглим нашето портфолио от ваксини “.
 СЗО: Пандемията от COVID-19 има пагубни последствия за лекуването на рак СЗО: Пандемията от COVID-19 има пагубни последствия за лекуването на рак
Последиците от пандемията от COVID-19 имат пагубно влияние върху оказването на помощ на онкоболни. Това съобщи шефът на Е...
Въпреки обстоятелството, че „ Спутник V “ се употребява в Русия от шест месеца, Мертенс не вижда причина, заради която Европейски Съюз е трябвало да се опита да купи имунизацията по-рано. Съгласно думите му, имунизацията е утвърдена в Русия въз основа на критерии, които не са признати в Европейски Съюз.
Мертенс напомни, че в Германия има съществени опасения по отношение на сигурността на имунизациите, създадени при строги периоди. „ Ако следвате същата логичност, сигурно не можете да поискате утвърждение, закупуване и потребление на друга ваксина без тестване “, споделя той.
Във вторник съветски откриватели разгласиха спомагателни детайлности за имунизацията „ Спутник V “. Според нови данни те е 91,6% ефикасна. Резултатите се появиха на страниците на известното здравно списание Lancet.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР