Тленните останки на Елизабет II бяха пренесени от Лондон в

...
Тленните останки на Елизабет II бяха пренесени от Лондон в
Коментари Харесай

Траурното шествие за кралица Елизабет II завърши в Уиндзор

Тленните остатъци на Елизабет II бяха пренесени от Лондон в Уиндзор - последната локация от траурната върволица, която ще завърши с погребението на починалата кралица.

Хиляди хора се бяха събрали по пътя на автомобила, който придвижи ковчега ѝ от столицата до имението, в символ на респект към невижданото ѝ 70-годишно ръководство.

Опелото се прави в параклиса " Сейнт Джордж " в Уиндзор, където през април 2021 година беше извършена и траурната гала за починалия принц Филип.

Около 21:30 ч. българско време ще се организира частна гала в мемориалната шапка " Крал Джордж VI ". Кралицата ще бъде положена дружно със своя починал брачен партньор.

Преди ковчегът да бъде спуснат в земята, от капака му церемониално бяха свалени скиптърът, глобусът и Короната на кралицата.

Най-високопоставеният чиновник на кралската администрация алегорично пречупи така наречен " пръчка на службата ", с която маркира края на ръководството на Елизабет II, и сложи двете ѝ половини върху ковчега.

Крал Чарлз III се разплака сега, в който присъстващите в църквата започнаха да пеят химна с думите " Бог да пази краля ".

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР