TikTok съобщи, че започва работата на първия от трите европейски

...
TikTok съобщи, че започва работата на първия от трите европейски
Коментари Харесай

TikTok стартира център за данни в Ирландия, който да съхранява и обработва данните на европейските потребители

TikTok заяви, че стартира работата на първия от трите европейски центъра за данни, което е част от напъните на китайското приложение да понижи опасенията на Запада по отношение на рисковете за неприкосновеността на персоналния живот

Емил Василев преди 9 секунди 0 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 16:58 | 02.09.2023

Рестартирането на телефона: какъв брой постоянно да го вършим и за какво?

IT НовиниДаниел Десподов - 15:10 | 04.09.2023

Германия стартира най-големия си опит с 4-дневна работна седмица

IT НовиниЕмил Василев - 15:31 | 05.09.2023

Какво съставлява директорията System32 в Windows и за какво не би трябвало да я изтривате?

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

TikTok приключи построяването на първия от двата центъра за данни, които се строят в Ирландия. Както оповестява Computer Weekly, преди три години TikTok за първи път разгласи желанието си да построи център за данни в Дъблин, а в този момент удостовери стартирането на оборудването в употреба и началото на прехвърлянето на информация към него. От компанията акцентират, че ще основат специфична предпазена среда за данните на европейските консуматори.

Новият център за данни е основан като част от плана „ Детелина “ – план, натрапен от TikTok заради риска обществената мрежа да бъде неразрешена в Европейския съюз (ЕС) от съображения за сигурност. Всъщност става въпрос за локализиране на данните на европейците на територията на Европейски Съюз без достъп до тях от страна на китайските управляващи. Проектът включва построяването на още два центъра за данни в Европейски Съюз: още един в Дъблин и един в Норвегия. Компанията към този момент направи сходна стъпка в Съединени американски щати с плана „ Тексас “.

Според компанията, тя си сътрудничи с самостоятелни европейски инспектори от NCC Group, които ревизират по какъв начин TikTok обработва информация за поданици на Европейски Съюз, наблюдават приключването на информация, ревизират процеса на отбрана на данните и така нататък Това служи като гаранция, че чиновниците на TikTok обработват правилно информацията за жителите на Европейски Съюз. Това служи и за гаранция, че чиновниците на TikTok получават единствено стеснен достъп до информация за жителите на Европейски Съюз. Посочва се, че NCC Group освен ще прави оценка построените системи за сигурност, само че и ще обезпечава наблюдаване на възможни аномалии и ще подсигурява за контрола на сигурността.

Самата NCC Group съобщи, че се гордее, че е била определена от TikTok, и твърди, че потребителите в Европа и Обединеното кралство могат да бъдат сигурни, че новите стандарти за сигурност, открити от TikTok, са по-строги от изискваните от европейските регулаторни органи.

Особен интерес в границите на плана „ Детелина “ съставлява норвежкият център за данни. Едно от спомагателните му преимущества ще бъде потреблението на 100 % възобновима сила, главно от водноелектрически централи. Охлаждането ще се прави „ по натурален път “ заради хладния климат на Норвегия, а непотребната топлота на този център за данни ще се доставя на локални компании. За да се случи това обаче, трябваше да се попречи на локална отбранителна компания да разшири активността си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР