The Peak Resort and Spa се намира в недокоснатия спокоен

...
The Peak Resort and Spa се намира в недокоснатия спокоен
Коментари Харесай

Екохотел под земята в Раджастан: Живот като мравките, но в супер лукс

The Peak Resort and Spa се намира в недокоснатия спокоен пейзаж на Удайпур, Раджастан - пустинното кралство на Индия. Продукт на напъните на архитекти от Studio Symbiosis, екохотелът е основан като дестинация за отдих и разполага с осем вили с басейни, пространство за събития, ресторант, СПА център, фитнес зала, платформа за гледане на звезди и открит басейн.

Курортът се състои от вили, вкопани в земята на скат, който събира южните хладни ветрове, с цел да се пребори с неумолимата горещина на пустинята. За да бъдат издигнати обаче, е изкопано само на мястото на вилите, което основава минимално нарушение на естествената хубост на региона.

Естествените контури на ската са продължени, с цел да се сътвори сходна архитектура, съгласно дизайнерите, а наклонената част на терена е употребена като опция да се любуваме на красивите гледки към планините в близост. Естествената топография на обекта основава разлика във височината сред другите вили, като по този метод им дава цялостно усамотение.

Концепцията на дизайна е въодушевена от локалната архитектура и е осъвременена с хексагонални претекстове. Тази форма е употребена за дворните пространства на вилите, зелените покриви и навесите.

Архитектурата на Раджастан може да се похвали със комплицирана дърворезба и Джарокха (полупокрити балкони с прозорци наоколо), които са приложени и в дизайна на вилите. По този метод всяка вила концептуално е прозорец за преживяване на природата.

Всяка вила разполага със 140 кв.м. закрита и 130 кв.м. открита повърхност. Състои се от спалня, всекидневна, столова, килер, открит басейн, платформа за гледане на звезди и намерено пространство за отдих, прецизират от aasarchitecture.

За построяването на вилите са употребявани тиня, скали и други естествени материали, което прави целият градеж е екологично чист и щадящ природата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР