В празнична атмосфера 750 абсолвенти от четирите факултета на Технически

...
В празнична атмосфера 750 абсолвенти от четирите факултета на Технически
Коментари Харесай

Дипломира се Випуск 2023 на Технически университет – Варна

В празнична атмосфера 750 абитуриенти от четирите факултета на Технически университет – Варна се дипломираха на две тържествени церемонии, които се организираха на 12 май 2024 година в зала 1 на ФКЦ – Варна. По традиция, дипломите бяха връчени от ректора, заместник-ректорите, деканите и ръководителите на катедри. 13 цялостни отличници от факултетите получиха златни значки и картини персонално от ректора на университета – проф. доктор Драгомир Пламенов. Със сребърни значки бяха наградени още 141 абитуриенти за отличен триумф.

Ректорът поздрави абитуриентите с думите: „ Скъпи абитуриенти, и аз се вълнувам с вас, тъй като преди години и аз от тази сцена получих дипломата си от проф. д.т.н. инж. Асен Недев, ректор на ТУ-Варна от 1991 до 1999 година, който е наш посетител през днешния ден. Пожелавам ви здраве, персонална естетика и шанс, които да са непрекъснат сателит в живота ви, както и възходящо професионално развиване и реализация. В последното не се колебая и не се съмнявайте и вие, тъй като университетът е поръчител за разцвет. Не инцидентно мотото на ТУ – Варна е „ От опция към реалност “, и не инцидентно един от нашите слогани е „ Университет с обичаи за студенти с бъдеще “, по тази причина бъдете горди притежатели на дипломата от Технически университет – Варна, и ви убеждавам, че тя ще ви отвори доста порти. Бъдете смели, тъй като ориста обича смелите, и ориста оказва помощ на смелите. “

Официални посетители на церемониите на факултетите: Машинно-технологичен факултет, Корабостроителен факултет, Електротехнически факултет и Факултет по изчислителна техника и автоматизация бяха проф. доктор Андрияна Андреева, регионален шеф на Областна администрация – Варна, доцент доктор инж. Медиха Хамза, народен представител в 49-тото Народно заседание, проф. доктор Миглена Темелкова, ректор на Висше учебно заведение по телекомуникации и пощи и ръководител на Съвета на ректорите, Елена Кенарова, шеф отдел „ Образование “ в дирекция „ Образование и юношески действия “ към Община Варна, както и голям брой представители на фирми-партньори.

В прочувственото си приветствено слово към завършващите, проф. Андреева ги укуражи с откъс от думите на Чърчил: „ Никога не се предавайте – в никакъв случай, в никакъв случай, в никакъв случай, никога; нито за огромни, нито за дребни неща; нито за значими, нито за незначителни; в никакъв случай не се предавайте, с изключение на на убежденията си за чест и здрав разум… "

Янко Маринов, известният български органист и пианист, направи церемониите още по-специални с музикалните си творби, които преливаха от наслада и страст.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР