Тези хора са отлично запознати с цялата информационно-технологична индустрия и

...
Тези хора са отлично запознати с цялата информационно-технологична индустрия и
Коментари Харесай

Как да отгледаме добри деца: Ценните съвети на най-богатите хора на света

Тези хора са чудесно осведомени с цялата информационно-технологична промишленост и могат да си разрешат която и да е джаджа. Факт е обаче, че техните деца постоянно се оплакват, че не могат да употребяват устройствата толкоз, колкото останалите им връстници.

Защо това е по този начин, пита BrightSide? Какво е да си правоприемник на човек, основал целия си бизнес върху развиването на осведомителните технологии?

1. Бил Гейтс - съосновател на Microsoft Corporation

Той има 3 деца. Те не са имали правото да употребяват таблети и смарт телефони чак до 14-тата си година. Според Бил малчуганите постоянно са се оплаквали, че не могат да имат същите устройства, с които техните връстници разполагат. Родителите обаче са били непреклонни.

Когато децата най-сетне получават своите устройства, фамилията постанова няколко правила за приложимост:

Устройствата могат да се употребяват само за домашна работа и диалози с другари.

По време на хранене или преди лягане използването на каквито и да е джаджи е неразрешено.

Родителите си резервират правото да лимитират времето за достъп до устройствата.

2. Крис Андерсън - основен изпълнителен шеф на 3D Robotics

В фамилията на Крис се съблюдават няколко строги правила, които свеждат до най-малко времето за потребление на електронни устройства. " Децата ми ни упрекват с жена ми, че сме " фашисти " и прекомерно загрижени за технологиите, и споделят, че никой от техните връстници няма (у дома си) същите правила ", сподели той за петте си деца на възраст сред 6 и 17 години. " Но това е, тъй като ние сме виждали заплахите от технологиите от първа ръка. Аз самият съм го виждал. Не желая да видя по какъв начин това се случва на децата ми ".

Опасностите, за които той приказва, включват излагане на нездравословно наличие като порнография, тормоз от други деца и може би най-лошото - да станат пристрастени към устройствата си, също както родителите си.

3. Дик Костоло - някогашен основен шеф на Twitter

Дик Костоло и брачната половинка му са одобрили неограничена приложимост на устройствата, стига двете им деца младежи да са в хола. Те имат вяра, че налагането на прекомерно доста времеви предели за прилагане може да има противоположни резултати върху децата.

4. Алекс Константинопол - основен изпълнителен шеф на OutCast Agency

Алекс е прецизна по отношение на използването на устройства и всяко нещо, обвързвано с тях. Тя в никакъв случай не е разрешавала на най-малкия си наследник, който е на 5, да употребява джаджи през седмицата, а на по-големите й деца на 10 и 13 им е позволено да го вършат единствено по 30 минути дневно, във вечерите на учебните дни.

5. Евън Уилямс - създател на Twitter и съосновател на Pyra Labs

Евън и неговата брачна половинка Сара имат двама сина. Нито един от тях не разполага с таблети. Вместо устройства, рафтовете в дома на Уилямс са цялостни с книги. Според Евън те могат да оказват помощ на девойките запълнят вярно свободното си време.

6. Стив Джобс - съосновател на Apple Inc., NeXT и Pixar

Джобс не е разрешавал на децата си да употребяват таблети. Според него те би трябвало да се научат да ценят повече връзката в действителния живот, в сравнение с тази в интернет пространството. Ето за какво Джобс прекарва огромна част от времето си в диалози със своето семейство вечер или по време на вечеря.

Източник: BrightSide
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР