Tesla възнамерява да построи нов завод в Индия, който ще

...
Tesla възнамерява да построи нов завод в Индия, който ще
Коментари Харесай

Tesla ще произвежда в Индия електромобили с цена $24 000

Tesla има намерение да построи нов цех в Индия, който ще създава към 500 000 електрическия автомобил годишно и ще ги продава в страната на цена от 24 000 $. Компанията от няколко години се пробва да навлезе на индийския пазар, само че до момента не успяваше да реализира съглашение с управляващите за започване на производството.

Изданието Times of India, базирайки се на държавни източници, разгласява детайлности за проектите на Tesla за Индия. В обявата се споделя, че Tesla ще построи цех в страната, в който ще се създават 500 000 електрическия автомобил годишно. Това ще бъде нов, към момента непредставен модел на Tesla, като цената му за жителите на Индия ще бъде към 24 000 $.

Част от създадените в новия цех коли ще бъдат изнасяни за Индо-Тихоокеанския район.

Tesla още през 2021 година се приготвяше да навлезе в Индия – най-големият авто пазар, на който компанията към момента не оперира. Но проектите се провалиха, защото тогава Tesla искаше първо да внася коли, а не да строи цех в страната, както плануват локалните управляващи. В продължение на години Илън Мъск споделяше, че стартът на Tesla в Индия е неминуем, само че високите вносни мита го затрудняваха.

Сега компанията възобнови напъните си. През месец май Tesla изпрати собствен екип в Делхи за договаряния и съгласно известията в локалните медии в последна сметка е приела изискванията на индийските управляващи. Tesla се е съгласила да построи цех в страната, с цел да получи достъп до нейния пазар.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР