Терористична атака е причината за взрива, който избухна по-рано днес

...
Терористична атака е причината за взрива, който избухна по-рано днес
Коментари Харесай

Голяма експлозия в центъра на Истанбул, властите забраниха на медиите да говорят за броя на жертвите

Терористична офанзива е повода за гърмежа, който избухна по-рано през днешния ден на оживената пешеходна улица " Истиклял " в турския мегаполис Истанбул, оповестиха от турската прокуратура.

Не се изключва версията, в която детонацията е била дело на атентатор-самоубиец.

Засега има сведения за четирима убити и 37 ранени.

 Експлозия на пл. Таксим в Истанбул

Експлозията е станала на скамейка покрай трамвайната линия, на 200 метра от началото на улица " Истиклял ", която се намира покрай площада Таксим. Площадът е едно от желаните места за извършване на покупки в града, нормално е доста многолюден и на него постоянно се организират политически демонстрации. Там е ситуирано и консулството на Руската федерация, само че няма данни, че дипломатическата постройка е била обект на офанзива.

" Истиклял " е една от най-известните улици в Истанбул и е посещавана от близо 3 милиона души за в рамките дневно през уикендите.

: An explosion in and reports says many were wounded.

— Abdulhaq Omeri (@AbdulhaqOmeri)
Малко по-рано през днешния ден губернаторът на Истанбул Али Йерликая заяви в профила си в Twitter, че детонацията е избухнала към 16.20 часа локално време, като с изключение на ранените, има и жертви, само че без да даде повече детайлности.

Кметът на града Екрем Имамогку написа в акаунта си в обществените медии:

" От значително значение е да помогнем на нашите полицейски и здравни екипи, които работят по детонацията на улица Истиклял, и да заобикаляме изявления, които могат да провокират боязън и суматоха. "

Междувременно турският медиен регулатор RTUK наложи възбрана за шерване на фрагменти от детонацията, които не идват от формалните държавни източници. Отправен беше и апел хората да не се доверяват на никаква информация за случилото се на " Истиклял ", оповестена в обществените мрежи.

Още в границите на първия час след атентата десетки видеа на консуматори бяха свалени от обществените мрежи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР