Тереза Мей поиска отлагане на Брекзит до 30 юни чрез

...
Тереза Мей поиска отлагане на Брекзит до 30 юни чрез
Коментари Харесай

Мей поиска отлагане на Брекзит до 30 юни, Великобритания се готви за участие в евроизборите

Тереза Мей изиска отсрочване на Брекзит до 30 юни посредством писмена молба до Европейския съюз, съобщи Би Би Си.
 Без визи за жителите на Европейски Съюз и Англия след Брекзит, реши Екологичен потенциал  С болшинство от 1 глас депутатите задължиха Тереза Мей да желае отсрочване на Брекзит
Сегашният период за излизане на Англия от Европейски Съюз е 12 април, само че и до през днешния ден няма утвърдено от английския парламент съглашение с Европейски Съюз по какъв начин да стане това и по какъв начин да бъде решен въпросът с новата външна граница на Съюза.

В писмото си министър-председателят на Обединеното кралство е предложила, в случай че Народното събрание утвърди договорка, Англия да излезе на 23 май, преди изборите за Европейски парламент. Но Мей написа, че Англия ще приготви листа с претенденти за тези избори, при положение, че не се реализира единодушие по съглашение за излизането от Европейски Съюз. Ако такова има, присъединяване ще бъде анулирано.



Тереза Мей е отправила писменото искане на Англия до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, с цел да изиска отлагането, преди срещата на върха на европейските водачи идната сряда. По-рано днес Би Би Си заяви, че Туск ще предложи на Англия 12-месечно " гъвкаво " отсрочване на Брекзит. Планът му, който би трябвало да бъде утвърден от европейските водачи на срещата на върха идната седмица, би разрешил на Обединеното кралство да напусне по-скоро, в случай че Народното събрание ратифицира договорката. Според почитан източник от Брюксел Туск счита, че препоръчаното от него 12-месечно отсрочване отстрани опцията Англия непрекъснато да желае отсрочване на напускането си.

Днес във Англия не престават договарянията за намиране на излаз от рецесията сред Консервативната и Лейбъристката партия. Към момента е ясно, че английският министър-председател Тереза Мей ще насочи документално настояването на Англия за отсрочване на Брекзит, според решението на Народното събрание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР