Тенисът изисква екипировка и равни кортове – неща, които са

...
Тенисът изисква екипировка и равни кортове – неща, които са
Коментари Харесай

Уганда: малко кортове, но голяма любов към тениса


Тенисът изисква екипировка и равни кортове – неща, които са скъпи. Това е и повода да не е най-разпространеният спорт в Уганда.

Това е спорт на чужденците, „ докаран от английските колонизатори “, по тази причина единствено те са имали удоволствието да го играят. Нещата обаче се трансформират.

Уганда става протекторат на Обединеното кралство през 1894 година Получава самостоятелност през 1962 година От 1971 година Иди Амин ръководи като деспот през идващото десетилетие.

Свален е след танзанийска инвазия през 1979 година Ситуацията леко се усъвършенства с идването на Милтън Оботе, чието президентство завършва през 1985 година, макар че бунтовниците не престават да се бият дълго по-късно. Днешният президент Йовери Мусевени е на власт от 1986 година

В този политически подтекст, една група в столицата Кампала се посвещава на тениса и това да развие спорта.

Условията са надалеч от съвършени. Медийното внимание е минимално, а публичните кортове са единствено няколко. Малцина са и хората от междинната класа в страната, които могат да си разрешат да играят.

Но въпреки всичко има постоянна тенис общност, която е отдадена на това да популяризира играта. Хората употребяват екипировка втора употреба. Повечето кортове са на клей, тъй като е по-евтино да се построят такива стадиони. А най-скъпо се набират тенис топки, поради което постоянно се вършат акции за набиране на средства.

В галерията може да видите тенис запалянковците в Уганда и доказателство, че кортовете може да са малко, само че ентусиазмът е голям.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР