Технологии Изкуствен интелект открива манипулациите в снимките Разработката на Adobe

...
Технологии Изкуствен интелект открива манипулациите в снимките Разработката на Adobe
Коментари Харесай

Изкуствен интелект открива манипулациите в снимките

Технологии Изкуствен разсъдък открива операциите в фотосите Разработката на Adobe ще помогне в борбата с измамите 17 юни 2019, 11:25  Изкуствен разсъдък открива операциите в фотосите Източник: Thinkstock/Guliver
анипулациите на фотоси посредством стратегии като Adobe Photoshop са доста известни и все по-трудно уловими. Затова самата компания, заендно с учени от Университета на Калифорния Бъркли са основали изкуствен интелект, който да открива тези операции, оповестява Adobe в блога си.

Музиката изчезва до 10 години, поради технологиите

Гласът разкрива повече за човек, в сравнение с той чака

Изкуственият разсъдък може да анализра фотосите и да разпознава, когато е бил употребен Photoshop, с цел да бъдат манипулирани. При това логаритъмът може да засича най-малките елементи, като смяна на формата на устата, очите и други характерности на лицето.

Системата има и опция освен да разпознае къде са били направени измененията, само че и да ги махне, с цел да възвърне изображението до допустимо най-близо до истинското. Учените споделят, че цялостното възобновяване на изображението с един клик към момента е надалеч от действителността. "Живеем в свят, където става все по-трудно да се довериш на цифровата информация и по тази причина работата в тази сфера ще е доста забавна ", споделя Ричард Жанг, един от създателите на технологията.

По време на тестванията за нейната точност, тя е разпознала сполучливо модификациите в 99% отт фотосите. За съпоставяне, същите фрагменти са били дадени и на хора, които са разпознали единствено 53% от операциите.

Въпреки това учените споделят, че към момента има доста работа и опциите пред технологията занапред ще се развиват. Една от задачите им е последователно сходни технологии да станат елементарно налични, с цел да могат хората по-лесно да ревизират достоверността на фрагментите, които виждат. Стига несъмнено, някой да не успее преди този момент да направи система, която да покрива следите от операциите.

5 необикновени технологии и стартъпа от Webit 2019

Гугъл закри етичния AI екип поради... етични проблеми

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Adobe Photoshop изкуствен интелект снимки
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР