В The Code Немо разкрива какво е да осъзнаеш, че

...
В The Code Немо разкрива какво е да осъзнаеш, че
Коментари Харесай

Победителят от Евровизия : Мисля за пола като за галактика , а аз съм звезда, която се рее

В The Code Немо разкрива какво е да осъзнаеш, че си небинарен - да не се определяш нито като мъж, нито като жена, и тази извънредно персонална ария изстреля швейцарския реализатор на върха на състезанието на " Евровизия ".

Немо Метлер е на 24 години. Той донесе на дребната алпийска страна третата ѝ корона.

" The Code споделя историята на пътуването, което започнах, когато осъзнах, че не съм нито мъж, нито жена ", споделя Немо. " Да намеря себе си беше дълъг и постоянно сложен развой за мен. Но нищо не може да се съпостави с чувството за независимост, което получих, когато осъзнах, че не съм бинарен.

" Не се разпознавам като мъж или жена. Аз съм просто Немо ", написа музикантът през ноември предходната година в " Инстаграм ".

Немо споделя, че избира неутралното местоимение " те ": " Обичам да мисля за пола като за вселена, да си представям себе си като дребна звезда, която се рее някъде в нея. "

Макар да живее в Берлин, Немо е роден в Бил (Биен) в Северозападна Швейцария - най-големият двуезичен град в родината му и сърцето на часовникарската промишленост, с която е известна страната.

Водещият швейцарски ежедневник " Нойе Цюрхер Цайтунг " разказа този месец музиканта като " необикновено надарен, ексцентричен, само че в това време елементарен ".

Немо стартира да свири на пиано, цигулка и барабани още в най-ранна възраст. На 13 години получава роля в мюзикъл. Известен в Швейцария става през 2016 година с рап ария, която става доста известна в обществените мрежи. През 2017 година печели наградата за млад гений на Швейцарските музикални награди. Следващата година получава толкоз доста статуетки, че публиката стартира да се майтапи, че церемонията се е трансформирала в " Швейцарски награди " Немо ".

Песента му " Du " ( " ти " на немски език) заема четвърто място в швейцарската ранглиста.

През 2020 година Немо стартира да пее на британски език и да написа и продуцира за други реализатори.

Ако песента The Code споделя за пътя на изпълнителя към своята еднаквост, тя е и олицетворение на неговия музикален еклектизъм: " артистичен манифест на моя персонален път, отличаващо музикално произведение, което съчетава рап, дръм енд бейс и опера ".



Немо надвива над 400 съперници, с цел да показа Швейцария на състезанието на " Евровизия ".

" Тази платформа предлага голяма опция да се изградят мостове сред разнообразни култури и генерации ", изяснява Немо, " по тази причина за мен като куиър е доста значимо да пазя цялата LGBTQIA+ общественост ".

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР