Носител на наградата Аргира Жечкова“ за 2024 гoдина е Росица

...
Носител на наградата Аргира Жечкова“ за 2024 гoдина е Росица
Коментари Харесай

Росица Делчева е тазгодишният носител на наградата „Аргира Жечкова“

Носител на премията „ Аргира Жечкова “ за 2024 гoдина е Росица Делчева – преподавател по биология и здравно обучение в Профилирана природо-математическа гимназия „ Добри Чинтулов “. Тя е номинирана за премията от Инициативен комитет, формиран от нейни възпитаници и подкрепена от Мариана Милева – шеф на гимназията, повече от 10 нейни сътрудници, някогашни и сегашни преподаватели в учебното заведение и родители.

Росица Делчева е потвърден експерт в региона, в която преподава и деен държавник. Работи в ППМГ „ Добри Чинтулов ” -Сливен от 2005 година. Тя взе участие в доста начинания, като една от тях е даряването на по-голяма сума на сайтаnauka.bg, като по този начин получава пожизнен абонамент, който взема решение да показа със своите сътрудници. По този метод те също имат достъп до всички запаси на уеб страницата и по този начин могат да дават информацията на учениците. „ Българска просвета ” е списание с научнопопулярно наличие, както и настоящи научни изложби и публикации.

Заедно с учениците си Росица Делчева взе участие в редица начинания – благотворителни базари, акции за събиране на дарения за закупуване на кувьози, акции за даряване на кръв и други Извършва и дейна изследователска активност, действия с екологична устременост и други

Нейни възпитаници през години са взели участие в разнообразни олимпиади, надпревари и състезания, в които са печелили влиятелни класирания и награди. Усилията й са ориентирани към подкрепяне на възпитаници, които имат изявен интерес и задълбочени познания по биология. Чрез изследване на спомагателна литература и надграждане на знанията по наложителна подготовка, както и работа в лаборатория, могат да се получат познания и умения, позволяващи на учениците да се конкурират в национални олимпиади и надпревари.

Наградата ще бъде връчена на церемониален концерт на 23 май от 18 часа в зала „ Сливен “. В събитието ще взе участие Симфоничен оркестър-Сливен с диригент Ивайло Кринчев. Солисти ще бъдат Даниела Дякова – мецосопран и Иван Момиров – тенор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР