Технологична компания ByteDance заяви, че ще притежава мажоритарен дял в

...
Технологична компания ByteDance заяви, че ще притежава мажоритарен дял в
Коментари Харесай

ByteDance ще има мажоритарен дял в TikTok Global, въпреки твърденията на Тръмп

Технологична компания ByteDance съобщи, че ще има мажоритарен дял в основаната в Съединени американски щати TikTok Global, опровергавайки думите на американския президент Доналд Тръмп, че договорката „ няма нищо общо с Китай “, съобщи Си Ен Би Си.

В събота Тръмп заяви, че е одобрил съглашението, при което Oracle и Walmart ще придобият миноритарен дял в TikTok Global, чието седалище ще бъде в Съединени американски щати. Oracle ще обезпечава облачни услуги за приложението TikTok и ще дава отговор съхранява данните на американските консуматори на приложението.

„ Това ще бъде извяло нова компания, която няма да има нищо общо с която и да е периферия. Тя няма да има нищо общо с Китай “, разяснява Тръмп

Днес обаче от основаната в Пекин ByteDance обявиха, че ще запазят контрола си върху мобилното приложение.

От компанията оповестиха, че възнамеряват къс кръг за набиране на средства преди първичното обществено предложение на TikTok Global, което ще й обезпечи 80-процентов дял в новото сдружение. Като част от договорката Oracle, Walmart и ByteDance се съгласиха да листнат TikTok Global на американската фондова борса в границите на 12 месеца.

TikTok беше изправена пред евентуална възбрана в Съединени американски щати в неделя, само че съгласно министерството на търговията на Съединени американски щати това решение е било отсрочено със седмица.

В началото на август Тръмп съобщи, че приложението TikTok ще бъде неразрешено в Съединени американски щати в случай че не бъде продадено на американска компания.

Мажоритарният дял на TikTok обаче остава в ръцете на ByteDance. Самата ByteDance обаче е 40% благосъстоятелност на американски капиталови компании, което ще даде на администрацията на Тръмп опцията да твърди, че TikTok Global е благосъстоятелност на американски капитал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР