Тече спор в социалните мрежи и извън тях заради пилон

...
Тече спор в социалните мрежи и извън тях заради пилон
Коментари Харесай

Емил Джасим за Рожен: До каква степен е спазен законът, много близо е до защитена зона

Тече спор в обществените мрежи и отвън тях поради стълб с българския байрак. Планът е оборудването, високо 111 метра, да бъде намерено доникъде на юли на Роженските поляни. Пилонът ще бъде най-високият в Европейския съюз. Той се построява на терен частна благосъстоятелност, описа основателят Симеон Караколев.

„ За мен тематиката е обширна – въпросът е какви са нещата, които могат да ни обединят и какво ни прави нация. Не съм срещу да има издигнато българско знаме някъде. Уча моите възпитаници, че има няколко съставния елемент, които ни вършат нация. Първият е общото ни минало. Следващият е общият език. Следващият – общите закони, общите правила. В случая този стълб е регистриран като преместваем обект”, изясни Емил Джасим, историк и преподавател.

„ Моето терзание е доколко е спазен законът. Ако е преместваем обект, не би трябвало да има увреждане на земята. А доколкото разбрах, ще се излеят стотици тонове бетон. Това се случва доста покрай предпазена зона в планината”, продължи Емил Джасим.

„ Химнът на нашето възобновление е „ Хубава си моя горо”. Това е първа стъпка на родолюбието – запазване на природата”, сподели Емил Джасим.

„ Този стълб е с първичен експлоатационен период 50 години. Инспектира се 1 път годишно. Ако след време има някакъв недостатък, разяждане, се подхваща едно боядисване. Такива уреди има на доста места, за тях няма поддръжка”, съобщи Караколев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР