Тече 17-ият кръг от сезона в първенството на английската Премиър

...
Тече 17-ият кръг от сезона в първенството на английската Премиър
Коментари Харесай

Защо пък Бърнли да няма шанс за Топ 4 в ПЛ

Тече 17-ият кръг от сезона в шампионата на британската Премиър лийг и към този момент наближаваме средата на декември, което би следвало да е задоволително да предположим, че класирането в сегашния миг не е плод на някаква изключителна случайност. Отборите като цяло откриха своето равнище: някои ще се подобрят, други ще пропаднат, но Бърнли наподобява в действителност добре и постоянен.

Мениджърът Шон Дайш прави изумителна работа и с успеха над Стоук Сити (1:0) момчетата му се изкачиха на 4-тото място в таблицата преди днешните мачове на Ливърпул, Арсенал и Тотнъм, откакто към този момент играха като посетители и не изгубиха против Ливърпул и Тотнъм, а и биха първенеца Челси. Значи ли това, че е настъпил моментът да се замислим дали това е допустимо?

Последните два първенеца – Лестър и Челси, бяха облекчени да не мислят за мачове в Европа, а Бърнли единствен има този разкош от всички в сегашния миг. Никой не споделя, че даже и 2-рият в класирането може да застигне водача Манчестър Сити, камо ли 7-мият по мощ (и може би сан след днешните срещи от кръга), само че толкоз нереална цел ли е присъединяване в Шампионската лига? Все отново Бърнли все още е спечелил повече мачове от Ливърпул, изгубил е колкото 3-тия Челси и е приключил наедно колкото Тотнъм, като отбраната е на 3-то място след тези на двата водещи тима от Манчестър. Пък и кой знае какво може да донесе януари…

Ами в случай че Филипе Коутиньо въпреки всичко напусне Ливърпул поради Барселона? Ами в случай че приносът на Алексис Санчес и Месут Йозил към Арсенал спадне с наближаването на края на договорите им и научаването на идната им дестинация? Ами в случай че жалването на Антонио Конте поради пресгъстения календар се окаже целесъобразно с подновяването на борбите в ШЛ? Е, тогава разликата сред елитните тимове и скромния Бърнли може да се окаже не чак толкоз голяма, колкото в този момент ни наподобява.

Тимът е спечелил повече мачове на нула през 2017 година и от Ливърпул, и от Челси. Би било феноменално достижение вероятно класиране в Топ 4, само че към този момент не и немислимо. От Лестър, господ да ги поживи, могат да свидетелстват за това.
Мартин Самюъл, „ Дейли Мейл” Премиър лийг 17 кръг, вторник 12 декември  Бърнли 1:0краен резулат  Стоук Сити
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР