Те пристигнаха няколко месеца предсрочно и ще бъдат използвани в

...
Те пристигнаха няколко месеца предсрочно и ще бъдат използвани в
Коментари Харесай

NYT: Първите танкове Abrams пристигнаха в Украйна

Те дойдоха няколко месеца предварително и ще бъдат употребявани в настъплението.

Източниците на вестника не разкриват броя на доставените танкове. Събеседниците на изданието обаче означават, че полученото от Украйна съоръжение е част от партида от 31 танка, обещана от президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Според източниците Украйна ще получи още повече танкове от този модел през идващите месеци.

Ръководителят на украинското военно разузнаване Кирил Буданов сподели, че танковете Abrams ще бъдат употребявани „ доста особено, за съответни, добре премислени интервенции “. В противоположен случай тези танкове рискуват да бъдат унищожени на вятъра.

М1 Abrams (Ейбрамс) е американски главен военен танк от последно потомство. Разработен е от корпорацията Chrysler и заменя остарелите М48А5 Patton и М60 Патън. Abrams е наименуван на американския военачалник Крайтън Ейбрамс, който е бил началник-щаб и пълководец на 37-и бронетанков полк, взел участие интензивно във Виетнамската война.

Танкът се отличава с огромно бойно тегло, извънредно устойчива композитна ризница и мощен газотурбинен мотор. Създадени са...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР