Те издирваха злато в река Мечка - както ръчно, така

...
Те издирваха злато в река Мечка - както ръчно, така
Коментари Харесай

Стотици хукнаха към тази река в България, пълна със злато

Те издирваха злато в река Мечка - както ръчно, по този начин и с металодетектори, като за задачата бяха авансово разпръснати обекти за намиране. Най-добрите получиха грамоти и награди.

Златотърсачите у нас, които търсят родния Клондайк, са към 1000, а през вчерашния ден се събраха стотици. "Не може да се забогатее, тъй като злато се намира извънредно рядко, мъчно е. Искат се вложения за гориво, за храна, а работата е тежка ", споделя един от върлите почитатели на заниманието Йордан Тодоров.

Цяло лято ще продължат съборите за хората, които търсят в реките по този начин наречените златинки. За да се захване с това занимание е належащо начална инвестиция, която не е дребна. При предпочитание човек може да започва с едно легенче за към 30 лв., с което да чисти финия пясък, като леща.

Улеят е идващото нещо, което мераклиите разпъват по крайбрежията на реките. Това е най-старото оборудване, употребено от траките преди хилядолетия. Прадедите ни го изработвали от дърво, което издълбавали майсторски. Днес в тази роля влизат улуци от друг вид материал - пластмаса, ламарина, в които се изсипва баластът, съдържащ благородния метал.

Улей може да си спретнете и сами от метал за към 40 лв.. Драгата пък съставлява особено решето на две равнища. Тя е по-скъпа и ще би трябвало да отделите към 400 лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР