Община Бургас стартира нова образователна програма. Тя се нарича Летен

...
</TD
>Община Бургас стартира нова образователна програма. Тя се нарича Летен
Коментари Харесай

Започва нова образователна програма Летен рефреш

Община Бургас започва нова просветителна стратегия. Тя се назовава " Летен рефреш “ и е създадена взаимно с Университет " Проф. доктор Асен Златаров “ и РУО – Бургас.

Програмата има за цел да се работи с учителите, които водят часовете по самоподготовка в начален курс, и по единна методика да се напомни изученото в миналата година образователно наличие.

Установено е, че огромна част от усложненията на учениците при усвояването на новия материал, изключително по български език и математика, са направените през предходните години пропуски. Когато тези пропуски в знанията не бъдат добре отработени при започване на годината, пораждат усложнения в усвояването на новия образователен материал.

Чрез програмата " Летен рефреш “ ще се напомня изученото през миналата година и в случай че учениците имат пропуски, знанията ще бъдат опреснявани. Това ще разреши на учителите в постоянните часове в начален курс да се движат гладко по образователната стратегия и това качествено да усъвършенства опциите за четене с схващане и асимилиране на образователния материал по другите предмети.

Преподавателите, които водят часове по самоподготовка, ще преминат образование в Университет " Проф. доктор Асен Златаров “. За всеки преподавател и всяко дете, с което той ще работи, се обезпечават пособия.

След приключването на тази стратегия ще бъде изработен мониторинг, с който да се откри по какъв начин тя се е отразила в усвояването на новото образователно наличие от учениците в съответния клас.

Програмата " Летен рефреш “ се финансира напълно от Община Бургас и обгръща всички учебни заведения, в това число и частните по тяхно предпочитание.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР