Специалистите разказват, какво заплашва хората, живеещи в апартаменти с малки

...
Специалистите разказват, какво заплашва хората, живеещи в апартаменти с малки
Коментари Харесай

Могат ли едностайните апартаменти да причинят неприятности на хората, които живеят в тях?

Специалистите описват, какво заплашва хората, живеещи в жилища с дребни размери и по какъв начин те могат да разрушат психологическия комфорт за една нощ. Сега доста младежи се пробват да се снабдят със лично жилищно пространство допустимо най-бързо и преференциално. Едностайните жилища и студиата се продават като топъл самун. 

Малцина обаче се замислят, че такива мечтани скромни квадратни метри могат да причинят редица неприятности: от психически дискомфорт до съществени болести. 

" Когато си млад, не обръщаш внимание на тясното пространство. Основното нещо е най-сетне да се сдобиеш със личен ъгъл. В края на краищата е значимо да знаеш, че има къде да дойдеш и където можеш да се скриеш от градската блъсканица. Не всичко обаче е толкоз радостно. Когато човек най-малко малко се настани в жилището, тогава има мебели, движимости, книги и така нататък Всичко това стартира подсъзнателно да оказва напън, защото става просто невероятно да се обърнеш ", изяснява психологът Анна Гарш, представена от actualno.com.

Заради лишаването от персонално пространство могат да стартират пристъпи на незаинтересованост, раздразнителност и меланхолия. Тясното пространство може да бъде причина и за наднормено тегло. Човек осъзнава, че се намира в клетка. Може да се появи възприятие на безизходност, защото осъзнава, че сега няма метод да промени ситуацията си. Тогава всичко като цяло наподобява безсмислено: и работата, и здравето, и съществуването. 

Какво да се направи?  

Отървете се от ненужните неща. Децата, които са израснали в " микроапартаменти ", изпитват двойно по-големи компликации. Те са лишени от своето пространство още от детството си и това в последна сметка е инстинктивно предпочитание за отбрана и успокоение. В резултат на това те ще страдат от слаба централизация, отвращение за пълноценно другарство с връстниците и ниско равнище на университетските резултати. В идеалния случай в едностайно жилище би трябвало да живеят не повече от двама души. 

За да бъде психологическият климат благополучен и за двамата, е належащо да изслушват съседа, да почитат желанията и персоналното пространство на другия. Това отношение ще понижи появяването на спорове. 

Освен това би трябвало да се разбере, че от време на време всеки желае да остане уединено със себе си. Хората, живеещи в маломерни жилища, могат да страдат и от физически неразположения. 

" Трябва да се разбере, че в стая, в която има няколко души, инфекциите, излъчени по въздушно-капков път, се популяризират по-бързо ", декларира терапевтът Анна Демяненко. 

В края на краищата едностайните жилища нямат проходна вентилация. Постоянната липса на пресен въздух, натрупването на въглероден диоксид и задухът способстват за понижаване на имунитета. Учените са провели опит. В хода му открили, че децата, живеещи в необятен апартамент, боледуват два пъти по-малко от тези, които живеят с родителите си в едностайни. 

Експертите са открили, че общоприетата повърхност за един човек е 14 квадратни метра. Ако обаче метрите не дават отговор на тези параметри, тогава на всеки член на фамилията се отпускат минимум 9 квадратни метра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР