Община Бургас ще разкрие социална услуга Защитено жилище“ за жени

...
</TD
>Община Бургас ще разкрие социална услуга Защитено жилище“ за жени
Коментари Харесай

В Бургас ще има защитено жилище за жени с умствена изостаналост

Община Бургас ще разкрие обществена услуга " Защитено жилище “ за дами с умствена назадничавост по план " Предоставяне на 5 нови обществени и интегрирани здравно-социални услуги за деца и фамилии “. Предложението на локалната администрация бе подкрепено през днешния ден единомислещо от общинските съветници.

Социалната услуга ще се дава в апартамент от 80 кв. м., състоящ се от дневна, две спални, кухня и сервизни пространства, намиращ се в бл. № 462 в ж. к. " Меден рудник “.

Капацитетът на обществената услуга ще бъде за 6 дами с умствена назадничавост, а числеността на личния състав от 3 обществени специалисти.

Потребителите на обществената услуга ще водят самостоятелен метод на живот, подпомагани от експерти. Те са хора с лека и умерена степен на умствена назадничавост, само че с благоприятни условия за обществена интеграция и ресоциализация.

Средствата за прехрана на Защитеното жилище ще се обезпечават от бюджета на плана, като след приключването му, Община Бургас ще подаде заявление до Агенцията за обществено подкрепяне за обезпечаване на резистентност на новосъздадената услуга и обезпечаване на финансов запас от държавният бюджет.

Изпълнението на плана е част от цялостната обществена политика на Община Бургас, за обезпечаване на налични, качествени и ефикасни обществени услуги, отговарящи на потребностите на потребителите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР