През 2023 г. половината от компаниите в Европейския съюз са

...
През 2023 г. половината от компаниите в Европейския съюз са
Коментари Харесай

Българските фирми са на предпоследно място в ЕС по използване на бизнес софтуер през 2023 г

През 2023 година половината от фирмите в Европейския съюз са употребявали софтуерни приложения за ръководство на бизнеса им. Това сочат данните на европейската статистическа работа Евростат, публикавни през днешния ден на уеб страницата й. 

През предходната година  България  е била на предпоследно място (26 на сто) в Европейски Съюз по каузи на компаниите, които са употребявали бизнес компютърни стратегии, по отношение на всички компании. Последна е била  Румъния  (24 на сто), а преди нашата страна е класирана Словакия (32 на сто).

Водещи са били  Дания  (74 на сто), Финландия (71 на сто) и Белгия (67 на сто).

Основните типове програмен продукт за ръководство на активността на фирмите са свързани с обмисляне на ресурсите им (ERP), с ръководството на взаимоотношенията им с клиенти (CRM), както и с бизнес разбора на данни (BI), показва Евростат.

Използването на бизнес програмен продукт е варирало според от размера на фирмите. Приложенията от вида ERP са били употребявани най-вече от огромните корпорации (86 на сто) и по-слабо от дребните компании (38 на сто) през 2023 година. При професионалния програмен продукт от типа BI (11 на 100 дребни компании и 63 на 100 корпорации) и при CRM (22 на 100 дребни компании и 61 на 100 корпорации) е регистрирана същата наклонност. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР