На предстоящите избори за членове на Европейския парламент и за

...
На предстоящите избори за членове на Европейския парламент и за
Коментари Харесай

Избирателите с трайни увреждания подават заявление подвижна избирателна кутия до 25 май

На идните избори за членове на Европейския парламент и за народни представители за Народно заседание на 9 юни 2024 година гласоподавателите с трайни увреждания, които не могат да упражнят правото си на глас в изборното помещение, могат да гласоподават с преносима изборна кутия, показва Столичната община на уеб страницата си.

Тази година ще бъдат употребявани два изборни листата за гласоподаване.

Заявления могат да бъдат подавани не по-късно от 14 дни преди изборния ден посредством документално заявление, което се попълня по пример. Заявлението се подава подписано до 25 май 2024 година до съответната районна администрация на Столичната община. За български жители – форма 31-НС, за жители на друга страна – членка на Европейския съюз, форма 30-ЕП, осведомят от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Избирателите могат да подадат и електронно заявление без електронен автограф посредством Портала на Столична община за електронни услуги за избори до 25 май 2024 година, показват от Общината. Попълненото заявление се изпраща на адрес: [email protected].

Избирател, който не е съумял да подаде заявление до 25 май, ще има опция да го направи до 3 юни 2024 година, при изискване, че на територията на обитаемото място е назначена преносима изборна комисия, осведомят още от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Допълнителна информация за методите за подаване на заявки може да се получава в работни дни на безплатния телефон 02/ 904 13 51.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР