В изявление президентът на Словакия Зузана Капутова призова обществото да

...
В изявление президентът на Словакия Зузана Капутова призова обществото да
Коментари Харесай

Словашките власти призоваха за спокойствие, страната е на ръба на гражданска война

В изказване президентът на Словакия Зузана Капутова прикани обществото да се " успокои " след покушението против министър-председателя Роберт Фицо.

Тя също по този начин предложения водачите на всички парламентарни партии на взаимно съвещание.

" Опитът за убийството на словашкия министър председател Роберт Фицо е бил политически стимулиран, страната е на ръба на революция ", разяснява от своя страна вътрешният министър Матус Шутай-Ешток, предава Novinky.cz .

" От това, което се разигра се получи стихия и в този момент на процедура стоим на прага на революция, през днешния ден в обществените мрежи има такива омразни мнения, по тази причина ви приканвам: спрете това неотложно ".

" Нападателят е упрекнат в опит за " преднамерено ликвидиране на предпазено лице " от възмездие, заплашва го от 25 години до пожизнен затвор, е допълнил той.

Новоизбраният словашки президент Петер Пелегрини добави, че опитът за ликвидиране на министър-председателя Фицо е " опит за ликвидиране на демокрацията ".

" Призовавам политическите партии да преустановят или да смекчат своите акции преди изборите за Европейски парламент ".

По-рано шефът на болничното заведение, в която е настанен Роберт Фицо заяви, че положението " му е нормализирано, само че съществено ".

" Към този миг положението му е нормализирано, само че в действителност е доста съществено, той ще бъде в интензивното поделение ", добави той.

" Състоянието на Фицо към момента е доста тежко ", съобщи и министърът

Роберт Калиняк, министър на защитата на Словакия, той беше тази заран в болничното заведение в Банска Бистрица, където е настанен словашкия министър председател, заяви Dennik N.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР