Община Бургас организира празник за децата от услугата Приемна грижа“

...
</TD
>Община Бургас организира празник за децата от услугата Приемна грижа“
Коментари Харесай

Децата от услугата Приемна грижа ще отпразнуват 1 юни в Младежкия културен център

Община Бургас провежда празник за децата от услугата " Приемна грижа “ във връзка 1 юни. Събитието ще се организира на следващия ден в 09.00 часа в Младежкия културен център.

За децата, настанени в приемни фамилии, е проведено арт ателие под наслов " Моят пъстър свят “, като всяко дете ще има опция да сътвори собствен шедьовър под управлението арт терапевт. Осигурени за събитието са празнична стратегия, дарове и лакомства.

Община Бургас дава услугата " Приемна грижа “ по Проект " Приеми ме 2015 ", финансиран по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ", който се извършва на територията на общините: Бургас, Айтос, Камено, Карнобат, Средец, Созопол, Малко Търново и Сунгурларе.

Продължителността на плана е до 31.12.2023 година, като към сегашния миг броят на настанените деца в приемни фамилии за област Бургас е 43 деца.

Oбластният екип по приемна грижа към Община Бургас е в развой на набиране, асортимент, оценка и образование на претенденти за приемни родители. В рамките на четири месечно изследване претендентите минават през наложително образование от квалифицирани експерти. С одобрените професионални приемни родители се подписва цивилен контракт за даване на обществена услуга.

Към сегашния миг специфичен фокус е ориентиран към даването на обществената услуга на деца от 0 до 3 година

Подробна информация по отношение на обществената услуга " Приемна грижа “, може да се получи от Областния екип по приемна грижа на адрес: гр. Бургас, общ. Бургас, ул. " Гладстон “ № 39 - Младежки културен център.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР