Кметът на община Родопи иска общинските съветници да не дадат

...
</TD
>Кметът на община Родопи иска общинските съветници да не дадат
Коментари Харесай

Община Родопи не иска Белащица да стане част от Пловдив

Кметът на община " Родопи " желае общинските съветници да не дадат единодушие за смяна на границите на общината посредством обособяване на село Белащица и присъединението му към прилежащата община Пловдив. Така на процедура ще се откаже провеждането на локален референдум със следният въпрос: " Искате ли село Белащица, запазвайки статута си на село, да се отдели от община " Родопи " и да се причисли към община Пловдив? “, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Всички непрекъснати комисии към Общински съвет " Родопи " са разгледали предлагането на Инициативния комитет за осъществяване на локален референдум и са дали негативно мнение по отношение на желаната смяна, се акцентира в претекстовете.

Посочва се, че с поставения въпрос се основава сериозна заплаха от делене на териториалната целокупност на цялата община " Родопи " и възможната опция обитаемоте места в нея да нямат обща граница, което основава действителна заплаха от нарушение суверенитета на цялата община. 

Администрацията смята, че при събиране на импортираната подписка са позволени основни нарушавания на материалния закон, като същите са опорочили из основа законосъобразната процедура по събиране на изискуемия най-малък брой от подписи според условията на Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление.

Оспорва се валидността на броя подписи с непрекъснат или сегашен адрес на територията на село Белащица. Изтъква се също, че пунктовете за събиране на подписи не са били съгласувани с кмета на общината, макар императивната наредба на чл.27, ал.2, т.2 от ЗПУГДВМС, с което е опорочено законосъобразното осъществяване на процедурата по осъществяване на локалния референдум.

Предложението ще бъде прегледано на идната сесия на Общински съвет - " Родопи " на 24 ноември и е включено като първа точка в дневния ред на съвещанието.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР