Агенция Пътна инфраструктура“ кандидатства с 16 проектни идеи по Приоритет

...
Агенция Пътна инфраструктура“ кандидатства с 16 проектни идеи по Приоритет
Коментари Харесай

Очаква в Община Варна да постъпят нови средства

Агенция " Пътна инфраструктура “ кандидатства с 16 планови хрумвания по Приоритет 1 " Интегрирано градско развиване “ по Програма " Развитие на районите “ 2021-2027 година Общият бюджет на програмата е 3,6 милиарда лева, които се дават от Европейския фонд за районно развиване. От тях плануваният финансов запас за интегрирано градско развиване на районите е близо 1,1 милиарда лева

Процедурата за кандидатстване е пилотна и включва концепции за интегрирани териториални вложения в 10-те огромни общини - Благоевград ,  Видин, Плевен, Русе, Велико Търново, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив и Столична община. Основен метод по програмата е институциите на районно и общинско равнище в разговор и съдействие с локалните общности да вземат участие във образуването и реализирането на визията за социално-икономическо развиване в обитаемоте места (т. нар. метод " отдолу-нагоре “).

Екипът на АПИ, като бенефициент в досегашните програмни интервали, ползвайки административния и практическия си опит при осъществяването на инфраструктурни планове по оперативни стратегии, се включи интензивно в акцията по кандидатстване по Програма " Развитие на районите “ 2021-2027. Агенция " Пътна инфраструктура “ благодари на всички сътрудници декларирали подготвеност за съдействие, разговор и общи дейности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР