Екип на Спешен център и полиция влязоха в сряда в

...
</TD
>Екип на Спешен център и полиция влязоха в сряда в
Коментари Харесай

На носилка изнесоха ученик от хуманитарната гимназия в Благоевград

Екип на Спешен център и полиция влязоха в сряда в НХГ – Благоевград след подаден сигнал, че осмокласник е изпил нещо и му станало зле. Инцидентът се е разиграл през вчерашния ден следобяд по време на огромното междучасие, когато 14-годишен възпитаник извадил нещо от джоба си, изпил го и по-късно му прилошало. Това оповестява електронното издание на в. " Струма ".

Оказана му е помощ от здравното лице на учебното заведение, а малко по-късно пристигнала и кола за спешна помощ. До през вчерашния ден в късния следобяд не стана ясно дали става въпрос за хапче екстази, или друга сходна субстанция. Не се удостовери и първичната информация, че ученикът е намерил въпросното хапче на чина и просто го е изпил.

" Гледахме камерите, предадохме записите на полицията. Това, което мога да кажа, е, че по време на огромното междучасие ученикът е бил в класната стая. Вижда се по какъв начин изважда нещо от джоба си, изпива го, търси вода, а по-късно му дават и сок. Влиза в час, само че се е почувствал зле. Медицинска сестра открива, че е с учестен пулс, високо кръвно и подава сигнал ", разяснява обстановката шефът на НХГ Светла Солачка и добави, че осмокласникът е бил изкаран на носилка от постройката на учебното заведение, защото е имало заплаха да колабира и е бил със забавени придвижвания и диалект.

Записите на камерите демонстрират и че момчето не е излизало на открито в огромното междучасие, било е в класната стая и по време на предходното междучасие, което повдига въпроса какво тъкмо е изпил и по какъв начин се е сдобил с него.

За случая е известена Детска педагогическа стая, директорката е дала показания и е подала отчет до Регионалното ръководство на образованието. След бързата и своевременна реакция по оказването на първа помощ от учебното заведение са уведомили родителите на ученика. Добрата вест е, че 14-годишното момче е нормализирано и се възвръща, като не се е стигнало до престой в реанимацията.

" Разговарях с бащата. Каза, че ученикът се възвръща и чакат да бъде изписан. Добре е и сега спи ", показа за " Струма " нощес Св. Солачка и добави, че през днешния ден осмокласникът няма да бъде на учебно заведение, защото ще дава показания.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР