Четирима кандидати са допуснати до втория етап на конкурса за

...
</TD
>Четирима кандидати са допуснати до втория етап на конкурса за
Коментари Харесай

Четирима кандидати за шеф на ОПУ - Пловдив

Четирима претенденти са позволени до втория стадий на състезанието за шеф на Областно пътно ръководство - Пловдив. Те са сегашният началник Петър Попов, някогашният шеф и някогашен основен инженер на Община Пловдив Йордан Калев, Георги Николов и Красимир Пенев. Няма недопуснати претенденти, предава Plovdiv24.bg .

На 5 септември четиримата са поканени за писмена разработка на тема  " Изграждане, развиване и рационализация на пътната инфраструктура ". Изпитът ще е с дълготрайност 60 минути. Критериите за оценка на писмените разработки са: съдържанетието да е в сходство с определената тематика, тематиката да бъде добре проведена и структурирана, степен на познаване на нормативните актове, които имат отношение към тематиката на концепцията и кръга на казуса, степен на познаване на активността на АПИ, текстът да бъде явен, логичен пореден и да дава отговор поставената тематика, досегаемост и акуратност на ревюто. 

Оценяването е по петобалната система, като най-висока оценка 5 се слага на писмената разработка, която изцяло дава отговор на посочените условия, а най-ниска оценка 1 - на писмената разработка, която не дава отговор на посочените условия и не проличава умеене за стратегическо мислене и ръководство.

Информация по отношение на резултатите от писмената разработка претендентите ще получат персонално незабавно след представянето им. В случай на сполучливо преминат втори стадий, още същия ден ще се проведе интервю с претендентите. Преди изявлението, конкурсната комисия ще формулира въпросите към претендентите, с които се цели да се откри в каква степен имат професионалните и настоятелен качества, които са нужни за осъществяването на длъжността. 

Припомняме, че. В момента отпред на Областното пътно ръководство е Петър Петров, който през октомври 2021 година спечели обявения тогава от АПИ конкурс. Той обаче е преназначен с краткотраен контракт, защото предходният шеф Атанас Ташков бе възобновен със правосъдно решение. Самият Ташков след това се отхвърли от позицията против парично обезщетение, а от предишния месец е заместник-областен шеф. Решението на Върховен административен съд обезсилва резултатите от извършения конкурс и по тази причина се провежда нова процедура.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР