Тази вечер в Пловдив премиерът Кирил Петков и вицепремиерът и

...
Тази вечер в Пловдив премиерът Кирил Петков и вицепремиерът и
Коментари Харесай

Кирил и Асен вече си имат партия, дадоха големи обещания ВИДЕО

Тази вечер в Пловдив министър председателят Кирил Петков и вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев учредиха партия " Продължаваме промяната " - четири месеца, откакто едноименното им придвижване стана първа политическа мощ и оглави ръководещата коалиция. За задачата те събраха 1000 души.



Петков и Василев ще са равни в партията - съпредседатели.  Вицепремиерът Асен Василев откри учредителното заседание.

" Приемам ви като мои другари. От партийно строителство не разбирам, само че очевидно ще би трябвало да се научим и това по какъв начин се прави.

Всичко стартира от един диалог с Кирил по какъв начин може България да стане хубава страна - имаме си всичко, планини, морета, и не го използваме. И не го използваме не тъй като сме по-глупави, а тъй като една дребна група е присвоила властта и я употребява за лични цели. Или им помагаш да крадат, или напускаш страната.

Изгониха 800 000 души в последните 10 години.

Затова сложихме каските, казахме: влизаме в камикадзе, и скочихме в първия длъжностен кабинет. Събрахме седем индивида на учредяването на " Продължаваме промяната ", в този момент сме към този момент към 1000 в тази зала ", обърна се към аудиторията вицепремиерът Асен Василев. 

Той благодари на съдружните сътрудници и сподели, че задачата на новата партия ще е всички да желаеме да живеем в България. 

" Сутрин се разсънваме заляти с най-различни идиотии. Чета в " Пик " за най-различни неприятели. Ще си тръгнем от тая игра по-бедни, в сравнение с сме влезнали, и се запитвам за какво сме такива мазохисти.

Но се случват неща като промяната в опазването на здравето, и внезапно макар целия този shit* си казваш: това си заслужаваше ", взе думата Кирил Петков.

Не сме създали съзнателни неточности, това е значимото, посочи министър председателят. Той реши да цитира книга от Макиавели (която не назова), макар че от нея му се повръщало:

" Макиавели от 14 век споделя, че политиката е мръсна работа. Той написа за правила от рода: в случай че би трябвало да си почтен или да излъжеш, по-добре да изглеждаш почтен, а в действителност да излъжеш.

По-добре да се опасяват от теб, в сравнение с да те обичат. Четейки тази книга, леко ти се доповръща.

Но има една глава, в която се споделя, че има някои хора, които вършат всичко назад - избират любовта пред страха, честността пред лъжата и по моята доктрина би трябвало да са безспорен неуспех, само че понякога не са. И приписвам това на шанса. Мисля, че когато не използваме разпоредбите на Макиавели, шансът ни води. "

Вероятно Кирил Петков цитира " Владетелят ". Създадена през 1513 година, книгата е оповестена посмъртно през 1532 година Авторът я посвещава на авторитетното флорентинско семейство Медичи, чието снизхождение Макиавели се пробва да завоюва посредством нея. Едно от основните настоящи лица, които са разказани в книгата, е Чезаре Борджия. Сред международните политици, които са изучавали макиавелизма, са създателите на САЩ Бенджамин Франклин, Томас Джеферсън и Джон Адамс, италианският фашистки лидер Бенито Мусолини и руският комунистически вожд Йосиф Сталин.

За " Аз съм Наско ": не е пил и не се е дрогирал

Премиерът  даде да се разбере, че няма да санкционира културния министър Атанас Атанасов за клипчето му, както и че съгласно Петков не е употребявал алкохол или други развеселяващи субстанции. Този човек е вкарал сърцето и душата си, сподели за " Аз съм Наско " държавният началник. И добави в отговор на въпрос, че поддържа предлагането на водача на ГЕРБ Бойко Борисов да се прави тест за опиати на политиците.

Уставът: връщане на доверието на жителите в институциите

Според устава на партията, главните правила на " Продължаваме промяната " ще са господство на закона, тъждество на всички български жители пред закона, политически плурализъм и самостоятелна правосъдна власт, ценене на главните права на индивида, независимост на словото, връщане на доверието на жителите в институциите, придържане към достиженията на развитите демократични общества и Европейския съюз.

Целите на партията са:

-  Борба с корупцията;
-  Пълна бистрота в ръководството на обществените държавни средства;
-  Овластяване на самостоятелни, способени и почтени хора в ръководството на страната;
-  Осигуряване на дейно и бързо административно обслужване, унищожаване на ненужните лицензи, регистрации и разрешителни. Създаване на администрация без гишета;
-  Създаване на условия за устойчиво развиване на българската стопанска система ориентирано към нововъведения, технологии, артикули и услуги на бъдещето, създаващи по-добре платени работни места;
-  Осигуряване на заслужен живот на българските пенсионери и уязвимите обществени групи, с цел да се отстрани обществената несправедливост;
-  Подобряване на качеството на обучение, което да даде равни благоприятни условия за развиване на всички деца;
-  Финансиране на всеобщия спорт и изкуствата като неразделна част от развиването на полезности у децата и младежите;
-  Създаване на условия за възстановяване на качеството и успеваемостта на 2
системата на опазването на здравето с елементарен и изцяло безвъзмезден достъп на пациентите до най-модерните курсове на лекуване, основаване на система за постоянна и съответна профилактика, въвеждане на система за заслужено систематизиране на заплащането на лекари, сестри, санитари;

-  Изграждане на по-бърза и безвредна транспортна мрежа в страната;
-  Извършване на преструктуриране на българската енергетика, за реализиране на диверсификация и самостоятелност от монополни снабдители на запаси. Постигане на баланс сред конкурентна стопанска система и зелената сделка;
-  Възстановяване на традициите на българското земеделие за произвеждане на качествени и конкурентни български храни на международния и вътрешния пазар;
-  Запазване на българската природа, извор на здраве и основа за развиването на природосъобразен туризъм;
-  Отстояване на националния ни интерес в Европейския съюз и НАТО и провеждането на поредна и кардинална външна политика;
-  Поощряване основаването на модерна българска просвета, която черпи ентусиазъм от нашите обичаи и модерно съществуване, с цел да споделя нашата история на целия свят през 21-ви век.

Членовете на ПП не могат да са членували в друга партия, да са осъждани, да са военни или дипломати. Те ще са длъжни да вземат участие във всички предизборни акции. 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР