Тази седмица в „Събуди се” по Нова телевизия пред Марина

...
Тази седмица в „Събуди се” по Нова телевизия пред Марина
Коментари Харесай

Ицо Хазарта за кризата във властта: Става дума за пари!

Тази седмица в „ Събуди се” по " Нова телевизия " пред Марина Цекова застана Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта.

Той направи своята равносметка за свършеното през последните 6 месеца в Народното събрание.

Откакто станахте народен представител, какъв брой постоянно Ви се е случвало да си задавате въпроса „ Какво изобщо върша в Народното събрание "?

- На мен персонално не ми се е случвало, само че всеки ден си задавам този въпрос за други хора там. Отговарям си, че преследват своите цели. Или си тук, с цел да окажеш помощ на обществото, или си тук, с цел да окажеш помощ на себе си. Имам голямо почитание към Народното събрание като институция и не ми се желае да изговоря истината в този миг. А, нея я знае всеки.

Много неща се случиха във властта през последните дни. Коалицията се разпадна. Как си обяснявате всичко това?

- Каквото и да ви приказват знайте, че става въпрос за пари. Това, което стана, не е било ненадейно. Отдавна имахме индикации. Имаше хора, които през цялото време ни предизвестиха, че самото присъединяване на тези хора в обединението е за да се случи точно това. Не е изненада. Отговорите са „ Капитан Андреево”, природният газ, касичките, които „ обслужват” едни хора, а е трябвало парите да влязат в страната.

Има ли го въпросът - за какво, в случай че всичко това е било известно авансово, трябваше да се изчака някой да напусне обединението, с цел да си кажем истината?

- Не всичко е било известно авансово. Опитахме се да прокараме Закона за противопоставяне на корупцията и други неща и те бяха саботирани.

Много обвинявания се чуха от двете страни. Зададохте ли си въпроса дали повярвахте на верните хора?

- За мен е доста значимо да си задавам всеки ден този въпрос. Това е главното, за което съм тук. От всичко това, което виждам за тази малко повече от половин година, съм твърдо уверен, че съм взел вярното решение и съм повярвал на верните хора. Не бих стоял и секунда тук, в случай че усетя, че това не е по този начин.

Какво бихте споделили на хората, които настояват, че Асен Василев и Кирил Петков лъжат?

- Нямам какво да кажа. С особена мощ важи изразът „ Крадецът вика - дръжте крадеца”.

Смятате ли, че властта се оправя с рецесиите?

- Винаги може да е по-добре. Избрах забавен миг да се включа в политиката. Само вулкан дето не е изригнал. И на мен ми се желае да е по-добре. С 67 от 240 в Народно събрание, който желае да пристигна да опитва.

Ако след месец или два пристигна края на 47-ото Народно събрание ще си тръгнете ли като човек, който добре си е приключил работата?

- Никога не съм имал такова чувство в живота си, без значение какво съм правил. Хората, които ме познават, знаят, че съм много сериозен към себе си

Какво свършихте в действителност за тези 6 месеца?

- Основното, с което се занимавам, е да оказвам помощ за образованието на деца в домове. Обикалям из страната и се срещам с тях. Повечето от нас си мислят, че тези деца имат материални фантазии, а това не е по този начин. В един от домовете имаше стратегия да бъде изпълнено едно предпочитание на децата. Те желаеха да се забележим и аз отидох на Бъдни вечер. Това беше най-хубавата Бъдни вечер в живота ми. Мотивирам ги да учат и да се занимават с това, което харесват. Те имат капацитет, единствено някой би трябвало да го открие. Това, което аз върша е да давам това, което имам.

Видяхме едно селфи, което Вие си направихте с депутатите от ГЕРБ, които скандираха „ оставка”. Това ли е образецът, който желаете да дадете?

- Не е това образецът. Казах го и от трибуната и го написах след това. Както споделих - Народното събрание е място, към което би трябвало да имаме почит. В случая аз не го демонстрирах. Защо? Защото не може да извикаш на чуване вицепремиер и да не го слушаш. Да грухтиш, да тропаш на масата, да викаш.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР